Co można zrobić z takim prokuratorem

• Autor wątku Autor wątku submarin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

submarin

Użytkownik
Odpowiedzi
254
Prokurator na apelacji ( przegranej przez mnie) powiedział coś co nie miało miejsca i nie było takiego faktu , co jest w dokumentach udokumentowane i z nich to bezwzględnie wynika.
Jakie zgłoszenie i gdzie złożyć na takiego /////////////////, żeby poczuł jak to jest być oskarżonym!!!

Proszę nie używać okresleń o zabarwieniu pejoratywnym (a)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ustawa o prokuraturze:
Art. 66.
2. Za nadużycie wolności słowa przy wykonywaniu obowiązków służbowych, stanowiące ściganą z oskarżenia prywatnego zniewagę strony, jej pełnomocnika lub obrońcy, kuratora, świadka, biegłego lub tłumacza, prokurator odpowiada tylko dyscyplinarnie.

submarin napisał:
Prokurator na apelacji ( przegranej przez mnie) powiedział coś co nie miało miejsca i nie było takiego faktu , co jest w dokumentach udokumentowane i z nich to bezwzględnie wynika.
Jakie zgłoszenie i gdzie złożyć na takiego cymbała, żeby poczuł jak to jest być oskarżonym!!!

Czy rzeczona wypowiedź prokuratora jest w jakikolwiek sposób udokumentowana w protokole z rozprawy, czy też wiedzę o tym że Prokurator powiedział coś czego Pańskim zdaniem nie powinien wynika wyłącznie z Pańskiej wiedzy?

Pytanie jest o tyle istotne, że o ile wypowiedź została zaprotokołowana lub w inny sposób utrwalona (np nagranie) to może Pan próbować poczynić kroki wskazane przez MMPM, jeśli natomiast wypowiedź nie została w żaden sposób udokumentowana, to trudno będzie Panu udowodnić że coś takiego w ogóle miało miejsce.

Wiem , że muszę to sprawdzić ale art.66 jest śmieszny by oświecać prokuratorów i podejmować ryzyko walki z systemem...........

Chyba minął rok........kiedy to się przedawnia art.66 ? Ja już napisałem do prokuratury..............bez odzewu ......a jakże.
Przy okazji wytłumaczcie o co chodzi w przepisach o przedawnieniu....że do 3 lat nie póżniej niż 10...

Powrót