Co rejestrują imigration officers?

• Autor wątku Autor wątku Kariu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kariu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Co o nas wiedzą - czy jak się przylatuje do UK z Polski i pokazuje dowód osobisty to dokładnie wszystkie daty przyjazdów i wyjazdów są rejestrowane
Pytanie dotyczy na przykład tego ze za chwile będzie można występować o osiedlenie się przy Brexicie

Może na lotnisku: wyjeżdżając drogą lądową czasami nawet nie sprawdzają paszportu.

Udokumentowanie czasu pobytu to np rejestracja wyborcy (warto zrobić) czy odcinki płacowe (warto trzymać).

Kariu - mozesz sie zwrocic do Home Office o dane jakie trzymaja na twoj temat

https://www.gov.uk/government/publications/requests-for-personal-data-uk-visas-and-immigration

Ja czesto latalem - mialem sprawdzany paszport / dowod na lotniskach i kiedy zrobilem to sprawdzenie nie mieli zadnych danych na moj temat.

Moze to odosobniony przypadek ale wydaje mi sie ze oni na granicy sprawdzaja tylko system Interpolu / podobny - czy nie jestes scigany / karany. nie przetrzymuja innych Twoich danych. Nie jestem jednak pewien na 100%.

Czy ktoś jeszcze robił to sprawdzenie? Co tam mozna znaleźć? Kazdy wyjazd-przyjazd?

nie, nie mozna znalezc. przynajmniej nie z EU.
gdy ja wyslalem im requesta dostalem moze info o 2 wylotach do PL, gdy wiem ze bylo ich duzo wiecej.

O a kiedy wysyłałeś? Ciekawe to wszystko. I czy latałeś na paszport czy dowód. I czy przyloty były do UK wykazane?

No to wtedy systemy komputerowe tak chyba aż nie działałaly- nie było elektronicznych bramek przecież. Ja to bardziej od roku 2013

@Kariu - ja latalem mase razy od 2013 i nie mieli zadnych danych na moj temat. ale tylko w EU latalem.

Powrót