co sie dzieje z kasą którom ma przy sobie zkazany

• Autor wątku Autor wątku jaca0015
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
J

jaca0015

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
czy zabieraj polowe na zawsze czy oddają przy wyjsciu na wolnosc

tak zabieraja połowe tej kwoty i mozesz sobie zrobic w poznejszym czasie zakupy a 2ga połowa tej kwoty zostaje na tzw żelaznej kasie i dostaniesz przy wyjsciu tak jest z każdymi pieniażkami jakie dostajesz przekazem, lub jesli podejmiesz prace odpłatna ale...... jesli na tej zelaznej kasie nazbiera sie pewna ustalona kwota ( chyba do 2000zł ale nie jestem pewna) wtedy juz otrzymujesz wszystkie pieniadze do dyspozycji ( tzn mozesz za cała kwote zrobic zakupy) aha a jesli masz przy sobie ponad bodajże 200zł to wtedy nie zabieraja Ci połowy tylko tez jakas ustalona kwote. Myśle ze nie namieszałam za bardzo:?: :wow:

ja ide w poniedzialek i chciałem wziaśc 5 tys i nie wiem czy brac czy mi sie to oplaca

Na Służewcu jest tak, że powyżej 3000 zł skazany dostaje całą wpłacaną poza to sumę na zakupy na wypisce.
Jak dobrze zrozumiałam to chcesz mu wpłacić 5000 zł?
Jeżeli tak to dostanie z tego 2500 zł na zakupy a 2500 zł zostanie w żelaznej kasie.
Sama musisz zdecydować - może ustal z nim telefonicznie jak masz taką możliwość.

O tyle fajna jest wypiska, że można tam kupić rzeczy, których w kantynie na widzeniu NIE kupisz - tytoń, maszynkę do papierosów, czy np. mydelniczkę :D (tak jest na Służewcu).

Sorki,ale nie jest przypadkiem tak,ze jesli polowa kwoty przekracza 120 złotych to moga zabrac tylko te 120zl...a reszta na konto skazanego?Ja wplacając 300zl na konto mojemu W zabrali tylko te 120zl.

Wszystko zależy od danego aresztu -co kraj to obyczaj:smile:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót