Co to jest Leistungsbescheid i jak sie z tym uporac

• Autor wątku Autor wątku Millwall1971
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Millwall1971

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie
Po krotce napisze o co chodzi .4 lata temu wzialem do auta 3 chlopaczkow .Dobrze placili pokazywali Francuzkie i Belgijskie dokumenty zamowili kurs do Brukseli -wiec wzialem ich do auta .Traf chcial ze zatrzymala mnie do kontroli policja w Gorlitz .Okazalo sie ze panowie nie mieli prawa byc w Niemczech .Niemcy zarzucili mni wozenie nielegalnych emigrantow -powiedzieli ze bedzie sprawa i puscili do domu ...Minely 4 lata .Mieszkam od 3.5 za granica telefon z Polski ze przyszlo pismo z Niemiec .Wyslali zdjecie -kolega przetlumaczyl i zaskoczenie .Sad w Gorlitz domaga sie 800 Euro tytulem grzywny za tamto wydarzenie bo jak nie to odwieszaja i areszt ..49 dni .Mowie dobra Wyrok -grzywna ok .Zawinilem zaplace i bedzie spokoj -tylko napisalem pismo o rozlozenie na raty -ale 2 tyg pozniej kolejne pismo .Tym razem od Policji z Niemiec .Kolega tlumaczy i mowi chca od Ciebie 14 000 Euro do zwrotu za deport tych autostopowiczow do Francji i Belgii .Tytul pisma -"Leistungsbecheid " No to juz gruba przesada .Z jakiego tytulu ...i takie pieniadze ? Do Niemiec nie jezdze -nie mam z nimi zadnego zwiazku ...
I teraz mam pytanie -co to jest to Leistungsbescheid ?Czy mi cos grozi jak tego nie zaplace ? Czy to podchodzi pod komornika ? Czy np moga mnie zawinac na lotnisku jak bede zmienial samoloty w Niemczech ? Czy od tego mozna sie odwolac -lub podwazyc ta decyzje ? Czy ten Leistungsbecheid sie przedawnia ?Bardzo prosze o jakiekolwiek informacje i dziekuje za ewentualne info

Powrót