Co z moim prawo jazdy!!! HELP!!!

• Autor wątku Autor wątku marcinbial
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcinbial

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, jest to mój pierwszy post, więc na wstępie się przywitam!
Witajcie!

Mam pytanie odnośnie utraconego prawa jazdy,
sprawa wygląda następująco:
w sierpniu zeszłego roku zostało mi zabrane prawo jazdy na okres 1 roku za jazdę pod wpływem alkoholu (o.6 promila - głupi KAC), dostałam dodatkowo grzywnę, karę więzienia w zawieszeniu, oraz samochód stanowił przez czas spłacenia grzywny zastaw.

DODATKOWO DOSTAŁEM SKIEROWANIE NA BADANIA LEKARSKIE I PSYCHOLOGICZNE - miałem się na nie stawić w określonym terminie, lecz nie poszedłem, później dostałem kolejne skierowanie i wyznaczony termin na który również się stawiłem, ze względu na długi czas oczekiwania na nie, 1 rok kary minął w sierpniu a badania mam dopiero na 4 października i stąd mam pytanie:
kobita w urzędzie powiedziała mi że jak się nie stawiłem to cofnęła mi pozwolenie do kierowania pojazdami, ale jak przyniosę wykonane świadectwa badań to rozpocznie procedurę zwrotu prawa jazdy - czy jest to prawda, czy jeśli doniosę po 4 października (a kara sie skończyła 1 sierpnia) wykonane świadectwa badań i to zwrócą mi prawo jazdy BEZ ZDAWANIA EGZAMINÓW I ROBIENIA DODATKOWYCH KURSÓW ITD.

prosze o pomoc!!!!

Dzięki i pozdrawiam,
Marcin.

Kara 1 roku już się skończyła

To w końcu kobieta jesteś czy facet - raz piszesz dostałam , raz DOSTAŁEM zdecyduj się w kwestii bynajmniej swojego wirtualnego JA...
Zlecone badania musisz zrobić z wynikiem pozytywnym i jeśli okres zakazu nie przekraczał 12 mies. to prawo jazy otrzymasz bez egzaminu - jednakże prawo jazdy może być wydane jako terminowe (nie musi ale ...).

Powrót