D
Duch poz
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 40
Jestem studentem oskarżony o zniszczenie mienia (którego nie dokonałem ale to już na sprawie sie wyjaśni). Rozprawe mam wyznaczoną na 24 lipca (w tym terminie mam obóz ze szkoły opłacony już w maju) niestawienictwo na tym obozie wiąże sie ze skreśleniem z listy studentów czyli stratą ok 5tys złotych ( opłata za dwa semestry + za obóz)
Czy jeżeli nie stawie się na tej rozprawie będzie to miało dla mnie jakieś skutki?? Sprawa może odbyć się bez mojego udziału? Może zapaść jakiś wyrok?
A może moge jakoś usprawiedliwić moją nieobecność?
Chętnie poszedłbym na tą sprawe bo nie ma żadnych dowodów na moje "przestępstwo" ale nie widzi mi sie strata roku studiów i takiej ilości pieniędzy przy tym. Bardzo proszę o pomoc. Co mam zrobić??
Czy jeżeli nie stawie się na tej rozprawie będzie to miało dla mnie jakieś skutki?? Sprawa może odbyć się bez mojego udziału? Może zapaść jakiś wyrok?
A może moge jakoś usprawiedliwić moją nieobecność?
Chętnie poszedłbym na tą sprawe bo nie ma żadnych dowodów na moje "przestępstwo" ale nie widzi mi sie strata roku studiów i takiej ilości pieniędzy przy tym. Bardzo proszę o pomoc. Co mam zrobić??