P
paweł07
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Parę lat temu nabyłem nielegalnie zwielokrotnione programy i filmy przez poczte ,gościu wpad i znaleźli u niego dowód wpłaty .Wezwali mnie na policję na przesłuchanie a potem wręczyli nakaz przeszukania podczas przeszukiwania znależli nielegalnie zwielokrotnione programy i filmy .W tamtym roku przedstawiono mi akt oskarżenia z wnioskiem złożonym w trybie art.335kpk o czyny z art.291&1kk w zw. z art.293&1kk i art.118 ust 1 ustawy z dnia 4 lutego 1994 z art.11&2kk i z art.12kk oraz art118 . Byłem przesłuchany w charakterze podejrzanego przyznałem sie do posiadania w domu nielegalnie zwielokrotnione programy i filmy.Prokurator napisał podczas przesłuchania że przyznaje się do zarzuconych mi czynów ,wystąpiłem z wnoskiem o dobrowolne poddanie się karze bez przeprowadzenia rozprawy sądowej biorąc pod uwagę okoliczności , które nie budzą wątpliwości ,który przyznał się do popełnienia mu czynów ,jego postawę wskazującą na to ,że cele postępowania zostaną osiągnięte bez przeprowadzenia rozprawy , uznać należy wniosek o wydanie wyroku skazującego w trybie art.335kpk za uzasadniony .A dzisiaj otrzymałem wezwanie do sądu w charakterze oskarżonego na rozprawę główną i dołączona karteczka art 377&3 kpk i 376 &1.
czy muszę się stawić na tą rozprawę , czy może być wydany wyrok zaoczny jak bym się niestawił i czy jakieś konsekwencje za niestawienie?
czy muszę się stawić na tą rozprawę , czy może być wydany wyrok zaoczny jak bym się niestawił i czy jakieś konsekwencje za niestawienie?