Co zrobić z kredytem w Kruku- pomocy

• Autor wątku Autor wątku estera123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

estera123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam pytanie dotyczące kredytu w banku.Powiem tak miałam kredyt w Multibanku który wziełam w 2010 r. na 5 lat ,około 70 tyś zł.W ostatnim czasie moja sytuacja bardzo sie pogorszyła i nie płaciłam całości rat tylko np. zamiast 2000zł msc płaciłam 1000zł lub 500zł msc tyle ile miałam i zaczęło sie powiekszac zadłużenie nie zapłaconych rat.Obecnie nie spłaciłam około 7 rat od banku nie dostałam zadnej wiadomości ze mi wypowiadają umowę tylko zadzwonił do mnie Pan z kruka i mówił ze przejął sprawe i sie zaczeło...Zaczeli do mnie dzwonic co 2-gi dzień i straszyc ze jak nie zapłace całości czyli 66tyś zł to oddadzą mnie do sądu. Wpłaciłam 3 tyś zł a oni na drugi dzien dzwonią i wymagają nastepne 5 tyś zł.a ja nie mam skąd wziąść .Co mam robić??Czy bank moze wypowiedziec kredyt przed zakonczeniem umowy?Wogóle nie moge sie z nimi dogadać:(:(

Bank może wypowiedzieć kredyt przed zakończeniem umowy jeżeli nie były płacone raty.Dziwne że nie było żadnej informacji z banku?Firma Kruk wykupiła dług od banku i teraz bedzie chciała odzyskać swoje pieniążki.Ja wysyłałbym im co miesiąc rowna kwote na jaką mnie stać i koniec.Nawet jak pójdą do sądu to też nie wymuszą żeby ktoś płacił więcej niż ma!!!

No nie dostałam żadnej wiadomości z banku.I pieniążki mam płacić do banku a nie do nich dziwne.Ja tez mam nadzieje ze jezeli bede im płacic raz w miesiącu stałą kwotę to chyba dadzą mi spokój.

Najprościej skontaktować się z bankiem, tam się dowiesz wszystkiego, jeśli masz płacić dalej bankowi to możliwe że kruk nie wykupił długu tylko działa w imieniu banku

Najlepiej to pójść na ugodę z bankiem, idziesz do banku mówisz w czym rzecz i wypisujesz wniosek, opisujesz obecną sytuację i swoją propozycję ugody. Jeśli Kruk już wykupił dług to z nim też możesz się dogadać w sprawie ugody.

Powrót