Co zrobić z rachunkiem za wode na 3000 zł?!

• Autor wątku Autor wątku ArkadiuszGda
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ArkadiuszGda

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam.Dostałem rachunek za wodę na 3000 zł. Niby mam tyle niedopłaty,ale jak to możliwe jak na bieżąco opłacam czynsz.Jak zadzwoniłem i zapytałem to powiedzieli że od 2005 nie była woda opłacana i nie były podawane stany liczników.Przecież jakby tak było to już dawno miałbym odłączoną wodę i pewnie wyleciałbym z mieszkania. Poza tym jak to możliwe żeby było tyle do dopłty przecież to jest po prostu nie możliwe! Co mogę zrobić,jak się do nich zadzwoni to w ogóle nie traktują człowieka jak klienta tylko mają wszystko gdzieś, mówią swoje i wiedzą że nic nie można im za to zrobić. Proszę o pomoc.

Zacznijmy od początku : mieszkanie własnościowe? czy komunalne? liczniki na wodę w mieszkaniu czy ryczałt?

Bez komentarza, jak powiedzieli, że mają wszystko w nosie, to nic i tylko ich nagrać na jakiś dyktafon. Nie dość, że dowód ignoracji i olewatorstwa będzie, to jeszcze i pośmiać się można ;-)

Własnościowe,liczniki w mieszkaniu.

A pytał się Pan, jak to możliwe, że płacąc za mieszkanie wszystkie opłaty regularnie, teraz po kilku latach twierdzą, że Pan nie płacił za wodę? I jak to w ogóle możliwe?

No tak to odpowiedzieli że nie były podawane stany liczników,zresztą wiecie jak wygląda rozmowa z urzednikami państwowymi,to nie jest telefon do banku i rozmowa z miłą panią,tylko siedzi jakiś niespełniony zawodowo facet i wogóle sie niczym nie przejmuje.

[cytat="ArkadiuszGda":1054l0dm]No tak to odpowiedzieli że nie były podawane stany liczników,zresztą wiecie jak wygląda rozmowa z urzednikami państwowymi,to nie jest telefon do banku i rozmowa z miłą panią,tylko siedzi jakiś niespełniony zawodowo facet i wogóle sie niczym nie przejmuje.[/cytat:1054l0dm]

Jakby to powiedzieć, nie ma to nic do rzeczy, kto gdzie pracuje i czy jest spełniony życiowo, czy nie.

Powrót