A
angela_82
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
witam serdecznie przedstawie po krótce moja sytuacje mojej byłej zonie płace 800 zł alimentów na dwójke dziec w wieku 7 i 5 lat do tej pory było mnie na to stać lecz od jakieś czasu straciłem prace oraz wykryto u mnie padeczke oraz guza mózgu oraz urodziło mi sie dziecko w nowym związku wiem ze pieniązki nie idą na dzieci tylko na dobra matki dzieci sa zaniedbane i brudne podczas naszych wizyt mówia mi ze mam nie kupuje im owoców jogórtów anie innych rzeczy odziez zazwyczaj kupuje im ja i plus do tego płace alimenty matka nawet nie chciała dopłacic do koloni 100 zł
czy moge wystąpic z wnioskiem do sadu o zmniejszenie alimentów czy np z wnioskiem o to aby płacic jej tylko jakas kwote a reszte przekazywac w niezbenych rzeczach i na jakiej podstawie moge sie o to ubiegac
jak rozwiązac taka sytuacje zeby nie ucierpiały na tym dzieci
i kolejne pytanie na jakiej podstawie moge ubiegac sie o opieke nad dziecimi i czy jesli ja przejme matke bedzie mi płaciła alimenty czy musze starac sie o ograniczenie praw czy tez moge starac sie o sama opieke nad nimi wiem z opowiadan dzieci ze w domu nie jest nalepiej opuszczaja szkołe z błachych powodów oraz matka sie nimi nie zajmuje
czy moge wystąpic z wnioskiem do sadu o zmniejszenie alimentów czy np z wnioskiem o to aby płacic jej tylko jakas kwote a reszte przekazywac w niezbenych rzeczach i na jakiej podstawie moge sie o to ubiegac
jak rozwiązac taka sytuacje zeby nie ucierpiały na tym dzieci
i kolejne pytanie na jakiej podstawie moge ubiegac sie o opieke nad dziecimi i czy jesli ja przejme matke bedzie mi płaciła alimenty czy musze starac sie o ograniczenie praw czy tez moge starac sie o sama opieke nad nimi wiem z opowiadan dzieci ze w domu nie jest nalepiej opuszczaja szkołe z błachych powodów oraz matka sie nimi nie zajmuje