Co zrobić?

• Autor wątku Autor wątku birdies
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

birdies

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Od przedstawicieli firmy z innego miasta,którzy chodzili po domach kupiłam kuchenkę gazową na raty.Umowa podpisana z "Żaglem".Po ich wyjściu okazało się,że kuchenka jest warta 1/3 ceny,która widnieje na umowie.Po kilku tygodniach okazało się,że umowa jest nieważna(mówią że przeterminowana cokolwiek to znaczy).Teraz jakiś pośrednik przyjechał żeby ponownie podpisac umowe.Co w tej sytuacji mam zrobić? Podpisać czy nie?Dodam że kuchenka jest już używana.

Ja bym nie podpisywala, zadajac zwrotu juz poniesinych kosztow i kupilabym sobie nowa (za1/3 ceny) w sprzedazy obwoznej masz prawo do rozmyslenia sie. A kiedy pierwsza umowa byla podpisana? (ta niewazna)

re

Dzięki za odpowiedź.Umowa była podpisana w październiku.W związku z tym faktem nie poniosłam żadnych kosztów ponieważ nie wpłaciłam żadnej raty ze względu na to iż nie dostałam książeczki i harmonogramu spłat.A potem wyszlo to co wyszło.Pan,który ostatnio był u mnie i sąsiadki która jest w tej samej sytuacji powiedział,że nie moge oddać kuchenki,którą używałam.Musi być nówka.W tej sytuacji naprawde nie wiem co zrobić.Ja też byłabym za tym aby nie popdpisywać ale czy nie bede miała jakichś problemów.

Powrót