cocacola pytanie do moda

• Autor wątku Autor wątku loogy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

loogy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
sorki , że zakladam nowy temat byl tu post:
"jakoś tak od roku codziennie pije po butelce coli 1 litr i zacząłem wiązać moje problemy trawienne, żołądkowe (krwawienia z układu pokarmowego , luzny stolec, rowniez utrata wagi) z coca colą, leakrz stwierdzil zapalenie blony zoladka , odstawilem cole jest ok, dzisiaj czytam w internecie ze ludzie pisza ze cola jest dobra na zatrucia pokarmowe -wniosek taki ze zniszczyla mi cala flore bakteryjna i od tego mogly byc te wszystkie problemy.
Ktoś mógłby mi powiedzieć jakie wPolsce sąszanse na wywalczenie jakiegoś odszkodowania od nich, czy warto wogóle iść do prawnika i wydać pięniądze, czy wogóle warto zawracać sobie tym głowę?? "

czy szanowny mod bylby łaskaw wyjasnic czemu zostac skasowany?? i ewentualnie skoro nie tu to gdzie mam go zamieścic? sorki, że nie trafiłem z działem

ze jestes fanem c-c ale kwas ci szkodzi, wiec zamiast kwasu ortofosforowego niech dodaja absoluta albo finlandie ;)

nurek68 napisał:
niech dodaja absoluta albo finlandie ;)
Ja wyręczam c-c i sam dodaję ten składnik :D

loogy- a rozważałeś pomysł picia c-c w mniejszych ilościach ?Bo wiesz, jak ja zjem czosnek to się źle czuję ale jakoś nie strzeliło mi do głowy by oczekiwać odszkodowania od producentów czosnku tylko go po prostu nie spożywam.

Ostatnia edycja:
ja wiem czy to były duże ilości... kupowałem tak zgrzewke litrowych na tydzień dwa, tzn czasami nawet mniej,
+ tzn tak wychodziło że prawie codziennie tak z półł litra mogłem wypić no np w lato więcej piłem, ale dziennie więcej niż dwa litry nigdy nie wypiłem, a zresztą nawet niecodzinnie piłem

Ostatnia edycja:
Nie narzekajcie na CC, to jest idealny odrdzewiacz. Podobno też tępi niektóre chwasty i gryzonie, ale tego nie sprawdzałem. Co do picia :what:, no cóż - częste picie skraca życie. :):evil:
A tak z ciekawości - dlaczego to jest pytanie do moda? To jest forum prawne, a nie forum "luźnego stolca".

Janusz M. napisał:
A tak z ciekawości - dlaczego to jest pytanie do moda? .
loogy napisał:
czy szanowny mod bylby łaskaw wyjasnic czemu zostac skasowany?? i
To jest do moda:D ale już chyba wyjaśniłeś. To kwestia "luźnego stolca" :lol:

Ostatnia edycja:
a co mialem napisac?? napisalem cala sytuacje a wy sie smiejecie , nie znam sie na prawie, dlatego pytam tutaj czy wogole warto isc do prawnika i wydac pieniadze...slyszalem ze w ameryce to za goraco kawe placa odszkodowania ale zyjemy w polsce wiec pytam czy wogole warto isc do prawnika po porade prawna a wiem zwe to jest od 50zl, a nie mam pieniedzy na wyzucenie....nie wiem co mam zrobic a wy sie kurde zlewacie ze mnie...

+ a coca cola wierze ze trzeba zrobic porzadek, bo jestem pewny ze ona szkodzi nie mniej niz codzienne palenie powiedzmy 4-5 papierosow , a pija ja w szkolach nawet nastolatki.....wiec przestancie sie smiac i odpowiedzcie na glowne pytanie!!

Ostatnia edycja:
Przede wszystkim powinieneś zasięgnąć opinii lekarza. Być może istotnie któryś ze składników c-c akurat na Ciebie działa źle. To może być symptomem jakiegoś poważniejszego problemu z Twoim zdrowiem. 99% ludzi przyswaja krowie mleko a pewien ułamek % nie - to nie znaczy, że mleko jest fuj i można dostać odszkodowanie.Zatem najpierw należy ustalić przyczyny.
Ponadto proces z c-c kosztował by Cię znacznie więcej niż 50 zł.

Ostatnia edycja:
To , ze coca- cola szkodzi na zoladek i zeby wiedza nawet male dzieci :) Przedewszystkim musisz udowodnic, ze Twoje klopoty zdrowotne sa skutkiem jej picia :) Kiedys w 2005 roku Polskie Stowarzyszenie Promocji Zdrowia i Edukacji Zdrowotnej w Krakowie w imienu palaczy pozwalo koncern tytoniowy za niszczenie zdrowia jak sie nie myle :))

musisz znalezc w necie - zapewne tak bo od tamtej pory pojawily sie informacje o szkodliwosci palenia na papierosach.

Może jeszcze Mcdonald pozwać o to, że ich jedzenie tuczy? ;)

...i producentów alko, że jak zacznie się pić butelkę Finlandii codziennie... ;)

E tam, trzeba znać umiar, bo nawet zjedzenie 1kg jabłek na pewno zaszkodzi :roll:
Pozdrawiam.

sluchajcie!!!!kupiłem kilka tygodni temu małą colę i zadzwoniłem na infolinie że w smaku była jaks inna i niedobra.
W ciągu tygodnia przyjechał przedstawiciel hbc cocacola polska i dał mi zgrzewke 16 litrów koli.
Ta Cola była już ok ale wypiłem jej sporo i fatalnbie się czułem, ku****wa myslalem ze zdechne.
Acha i dziwne jest bo przedstawiciel powiedział , że mają podrobki i ja chyba na takowa trafiłem. Podobno był artykuł w prasie w dzienniku o tych podróbjach - pytam czy ktoś słyszał o tych podróbkach??Ja niczego nie znalazłem a szukałem w archiwum dziennikai wogole w zadnej prasie nie bylo nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Tak - przedstawicielowi podrzucają podróbki. Cola to sama chemia - pijesz to na własną odpowiedzialność. Wiadomo, że jak napijesz się domestosu, to będzie mieć to negatywny wpływ na twoje zdrowie... Trzeba mieć własny rozum.

tzn chyba źle mnie zrozumiałas - cocal ze sklepu byle niedobra - dalem ja temu przedsatwicieloqwei a on dal mi cole ktora w smaku byla dobra i dodal ze maja (jako firma) problem z podorbkami w skleopach a ja pierwsze slysze od niego tym bardziej ze na infolini jak tera dzwonilem wykluczyli mozliwosc pdrobek!!!!!!!!!!!!!!

acha a co do twojego postu to w amryce palenie tytoniu rowniez nie uchodzilo za zdrowe a mimo to ludzie dostaja tam odszkodowania do tej pory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót