M
Martex151
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, potrzebuję rzetelnych informacji, popartych przepisami prawa. Otóż zostały i cofnięte uprawnienia do kierowania pojazdami, łącznie na okres powyżej roku (wsiadłem za kierownicę pomimo zakazu prowadzenia- głupota z mojej strony.
. Minął mi okres kary i staram się ponownie o prawo jazdy, dostałem profil PKK, zdałem egzamin teoretyczny i teraz zaczyna się problem, nikt nie może udzielić mi informacji, czy w takim przypadku muszę na nowo wyjeździć 30 godzin , czyli odbyć normalnie cały kurs praktyczny ( tak pokazuje niby profil PKK jak chciałem zapisać się na egzamin praktyczny).Natomiast instruktor nauki u którego wykupiłem kilka godzin w celu doszkolenia, podczas rozmowy z pracownikiem mojego Wydziału Komunikacji- powiedział mi, że muszę się doszkolić kilka godzin i mogę zdawać -praktyczny. Więc jestem w kropce-profil PKK mówi co innego- proszę o podanie konkretnych przepisów, ustaw itp. i podstaw do tego, czy na 100% trzeba odbyć ponownie cały kurs na nowo...w moim przypadku...dziękuję
Ostatnia edycja: