Cok Imperia Corporation

• Autor wątku Autor wątku Manomir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam Chciała bym dostać e-mil do tej firmy. Ma ktoś może z was?

LADY-SI napisał:
potrzebuje namiary na nich,ktos ma nr.telefonu?

222478494 nr aktualny, dzwoniłam ok miesiąc temu, miła rozmowa ( nagrałam) . Pani krok po kroku powiedziała, co robic aby nie dostawać przesyłek. Na razie spokój :)

senioritta napisał:

222478494 Zadzwoń, poinformuj, że rozmowę nagrywasz i nagraj. Poproś o konkretną instrukcję, jak anulować nieświadomie zawartą umowę. Ja nie miałam problemu, szybko się dodzwoniłam, trudniej było zdobyć nr, tylko z internetu, bo bardzo dobrze się ukrywają... Powodzenia ;)

modesta85 napisał:
Witam, czy ktoś może dał sobie szybko radę z tą nieuczciwą firmą ? Ja jutro spróbuję zadzwonić do tej firmy i jeszcze raz powiem im ,że nie chcę od nich otrzymywać przesyłek , jak na razie czekam na zwrotkę z odstąpienia od umowy j już wspominałam wcześniej wysłałam je zaraz na drugi dzień po telefonie , przesyłka jeszcze do mnie nie dotarła. Pozdrawiam

Ja dostałam zwrotkę po 3 tygodniach, więc nie czekaj tylko dzwoń, bo masz 10 dni, a pewności, ze list dotrze w 10 dni nie masz. 222478494

'""Też niestety mam nie przyjemność z tą firmą. Dzwoniła do mnie Pani tydzień temu z informacją, że wygrałam w konkursie ekskluzywną włoską bieliznę o wartości 80zł, tylko że muszę pokryć koszty wysyłki z Włoch o wartości 19,90 zł. Po czym opowiadała o jakimś abonamencie w którym będę otrzymywać bielizne w promocyjnej cenie 40 zł. Ja powiedziałam że nie zgadzam się na ten abonament i chce z tego zrezygnować na co ta Pani powiedziała że mam 10dni na rezygnację i że mam najpierw spróbować tą bieliznę i potem mogę zadzwonić na biuro obsługi klienta i to odwołać. Więc wczoraj przyszła do mnie ta przesyłka, zadzwoniłam dzisiaj do biura obsługi i powiedziałam tej Pani że nie chcę więcej otrzymywać tej gownianej bielizny. Najpierw Pani powiedziała że dobrze że dzisiaj dzwonię bo mają specjalną promocję -30% . Od razu jej powiedziałam że już nic mnie od ich firmy nie interesuje i nie chcę dostawać żadnych przesylek. Kobieta bardzo się zdenerwowala. Po czym powiedziała że sprawa jest załatwiona tylko muszę zapłacić to 19,90 zl i wiecej nie będę otrzymywać tej bielizny. Myślicie że sprawa jest już załatwiona ? Ktoś miał podobną sytuację?"""
ja jak już pisałam wcześniej miałam podobną sytuacje i złożyłam rezygnacje oraz zapłaciłam te 19,90 i jak na razie nie zapeszając mam spokój (minął miesiąc od tej sytuacji)

senioritta napisał:
e-maila nie podali w tym regulaminie który od nich otrzymałam, jest tylko nr telefonu i adres

Witam ,ja dzisiaj próbowałam dodzwonić się do tej firmy ale leciała muzyczka, gdyż ponoć wszyscy konsultanci byli zajęci. Co robić poradźcie...

Witam, jak już pisałam wcześniej to zwrotkę dostałam od tej firmy, wcześniej udało mi się dodzwonić do nich i powiedzieli mi,że jak dostanę paczkę to ma być tam nr.klienta i wtedy mam do nich zadzwonić i będzie ok.Rozmowa wyglądała tak z jedną panią rozmawiałam, ta przekazywała innej co mówię a tamta mówiła tej z którą rozmawiałam co ma mi powiedzieć,wszystko sama słyszałam co tamta mówiła.Zobaczymy, czekam na przesyłkę, chyba,że nie przyślą bo odsstąpienie przyjęli, będę informować. piszcie jak Wam poszło
POZDRAWIAM;)

cedwah napisał:
Z pewnością NIE.

Dlaczego piszesz,że z pewnością NIE??? Ja miałam podobnie jak autorka postu i też w dniu otrzymania przesyłki opłaciłam te 19,90zł po czym zadzwoniłam do biura i poinformowałam o rezygnacji i było to prawie 2 mies.temu i na razie mam spokój(nic mi nie przychodzi,nikt nie dzwoni) wiec mysle że dali sobie spokój:)
Poza tym mam cenną uwagę co powiedzieć jak się nie chce otrzymywać kolejnych przesyłek: ja dzwoniąc z rezygnacją w takich sytuacjach mówię,że wyskoczył mi nie spodziewany wyjazd za granicę i przez najbliższe 3-6 mieś mnie nie będzie wiec jestem zmuszona zrezygnować z kolejnych przesyłek iż nie będzie miał kto ich odebrać i firma będzie się narażać na niepotrzebne koszty:) na razie to działa u mnie wiec za każdym razem jak się wkopię w taką sytuację od razu dzwonię i mówie tak jak wyżej napisałam-DZIAŁA!!!!
Pozdrawiam wszystkich oszukanych i życzę wszystkiego dobrego:)

Ustawa z dnia 02 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. 2000 Nr 22 poz. 271)

Art. 7. 1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.

Witam, co zrobic jesli zgodziłam sie na wysłanie owej przesyłki prawie 2 miesiące temu, ale jej nie odebrałam? Po czym 22. 10 dostałam upomnienie, ze nie zapłaciłam za abonament i mam go uregulować i opłatę za upomnienie do 3.11, czego nie zrobiłam. Podczas rozmowy nie było nic na temat abonamentu, a ze przesyłki nie odebrałam, nie płaciłam za nia. Co w związku z tym powinnam zrobic ? Pozdrawiam serdecznie

Chyba najprostszym wyjściem będzie pisemne wypowiedzenie umowy (nie wiem jakiej jest treści) i zapłata tej kwoty.

Dziekuje :) tylko cały problem leży w tym ze nie było mowy o żadnym abonamencie podczas rozmowy telefonicznej, tylko o wysyłce produktu reklamowego.

Jeśli jesteś pewna, że w czasie rozmowy nie padła oferta i nie zgodziłaś się na abonament, to napisz wyjaśnienie w piśmie i zapłać tylko za przesyłkę.

POST ZOSTAŁ USUNIĘTY Z UWAGI NA ZAWARTOŚĆ TREŚCI NARUSZAJĄCYCH REGULAMIN FORUM PRAWNEGO.
Proszę zapoznać się z Regulaminem, a szczególnie z §9 Regulaminu FP oraz art. 212 kodeksu karnego i napisać jeszcze raz - zgodnie z zasadami.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
witam,
30 pazdziernik zawarcie niby umowy telefonicznej, 13.11 wyjęłam paczkę ze skrzynki, 14.11 zadzowniłam do COK niby odnotowali w systemie rezygnacje z kolejnych przesylek, dzisiaj czyli tez 14.11 wysylam do nich pismo ale ODSTĄPIENIE czy WYPOWIEDZENIE razem z nieodpakowanymi majtasami i MAM PŁACIC TE 19,90 czy nie? prosze o odpowedz na te dwa pytania!

Powrót