Cok Imperia Corporation

• Autor wątku Autor wątku Manomir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
natalie-s1959
jak ma brzemieć to odsąpienie dostałam paczkę wczoraj wyjęłam ze skrzynki, dzisiaj 14.11 zrezygnowałam telefonciznie ale chce jescze wysłać pismo z nieodpakowanymi majtami, nigdzie nie pisze jak ma to brzmieć no i czy płacić te 19,90 skoro odsyłam??

NIE PŁACIĆ ŻADNYCH PIENIĘDZY, NAWET KOSZTÓW PRZESYŁKI 19,90ZŁ (de facto zawyżonej)

Ja niestety też się nabrałam na ich gadkę. Myślicie, że najpierw zadzwonić do tej firmy czy od razu wysłać odstąpienie od umowy?a co jeśli nie pamiętam dnia zawarcia umowy? . Z góry dziękuję !!!

Ostatnia edycja:
dzień dobry ja również zostałam oszukana przez te firme dostałam bieliznę lecz nie pasowała na mnie wysłałam ja spowrotem 13.10.2014r a 10 listopada dostałam monit mam teraz im zapłacić tylko za co ?? mam w domu potwierdzenie wysłania im przesyłki poleconej co teraz mam zrobić czy będę miała jakies konsekwencje z tege tytułu przecież odesłałam im wszystko wiec czego oni jeszcze chcą odemnie ... no chyba ze te państwo "małżeństwo" w taki sposób zarabiają bo ja im zadnej kasy nie wysle mam nadzieje ze prawo jest po mojej stronie :what::(

Również dałam się namówić na wysyłkę majtasów rzekomo wygranych w konkursie. Już po zakończeniu rozmowy coś mnie tknęło. Paczka przyszła po 14 dniach, odebrał ją mój chłopak. Wcześniej przewertowałam wszystkie wątki na tym forum dot. Imperii i najadłam się strachu. Zadzwoniłam na infolinię, bez większych problemów i po bardzo krótkiej rozmowie z konsultantem usłyszałam że moja rezygnacja została odnotowana i że nie ma konieczności dodatkowego pisemnego wypowiedzenia. Dla uspokojenia wyrzutów sumienia pisemko jednak jeszcze wysłałam wypowiedzenie z załączonym potwierdzeniem uiszczenia opłaty za wysyłkę tego jakże niewyjściowego cuda. Mam nadzieję, że to wystarczy i nie będę mieć więcej z tą firmą nic wspólnego.

naiwniaczka , nie wierzę, jakbyś przeszukała całe forum, wiedziałabyś żeby nic nie płacić, ludzie nie płaćcie im ani grosza !U mnie minęło 1,5 miesiąca od odstąpienia od umowy, otrzymałam zwrotkę po kilku dniach, mam na razie spokój, zagroziłam w piśmie o wykasowanie moich danych osobowych ze wszystkich nośników jakie tylko mają powołując się na paragrafy.Cisza . Acha i wcale nie dzwoniłam do nich , szkoda nerwów.

naiwniaczka napisał:
usłyszałam że moja rezygnacja została odnotowana i że nie ma konieczności dodatkowego pisemnego wypowiedzenia

to, jak pokazuje praktyka, nie jest zgodne z prawdą

naiwniaczka napisał:
potwierdzeniem uiszczenia opłaty za wysyłkę tego jakże niewyjściowego cuda

Odstąpienie od umowy ma taki skutek, że umowę uznaje się za niezawartą (powrót do stanu prawnego przed zawarciem umowy) więc możesz żądać zwrotu tej kwoty.

Do mnie paczka przyszła listem poleconym i jej odbiór został potwierdzony, a większość osób na forum otrzymało zwykłą przesyłkę. Paczkę otworzyłam, łącznie z foliowym woreczkiem więc w tym wypadku zwrot nie byłby raczej możliwy. Chciałam się jak najszybciej "rozstać" z Imperią dlatego postanowiłam zapłacić, tym bardziej że kiedy informowano mnie o rzekomej wygranej w konkursie wyraziłam zgodę na pokrycie kosztów przesyłki (konsultant wyraźnie zapytał). Nie chcę otrzymywać comiesięcznych wezwań do zapłaty odsetek czy innych pism, dlatego mam nadzieję że portfel uboższy o 20 zł, nawet w przypadku mnie bezrobotnej, to mniejsze zło. Nie chcę się z nimi boksować, tym bardziej że niewykluczam wyprowadzki, a wtedy pisemka będą przychodzić do moich rodziców. Dodatkowe stresy z powodu mojej głupoty są im zbędne.

Wydaje mi się że teraz do wszystkich przysyłają pisma polecone. Może z rok temu wysyłali zwykłe. Ja też odbierałam awizo na poczcie , czarną folię z gaciami też otworzyłam i taki zestaw z wypowiedzeniem im odesłałam , w jednym liście rzecz jasna. Zwrotka przyszła i mam spokój. A czytaliście , jakiś czas temu na głównej stronie Onetu był artykuł o tej firmie i nabitych klientach na gacie ?

UWAGA! Firma już chyba działa pod inną nazwą-przed paroma minutami miałam telefof bardzo podobnej treści do Cok Imperia..... wysłuchałam Pana po czym powiedziałam,że dopiero co się wyplatałam z tego gówna i Pan pożyczył mi miłego dnia i się rozłączył. Więc albo zmienili nazwę i dalej szukają,albo działają podobnie:(:mad:

Takich firm jest wiele i ciągle zmieniają nazwy, ale strategia "marketingowa" jest podobna.

cedwah napisał:
ryzykowne, bo adresat może "nie zauważyć" oświadczenia o odstąpieniu, a nadawca nie ma dowodu na to, że je wysłał.

Rozważałam wysłanie dwóch przesyłek ale nie chciałam się niepotrzebnie kosztować podwójnie , wtedy byłam tak na nich wściekła :mad:

Witam,
dzisiaj miałam telefon i także dałam się namówić na próbkę bielizny. Próbowałam oddzwonić, nie zapisałam żadnych danych tej firmy (z własnej głupoty oczywiście) i nie wiem, gdzie mam się zwrócić, żeby skontaktować się z nimi i zrezygnować. Znalazłam telefon do Imperi (myślałam, że to ta firma) ale konsultant poinformował mnie, że oni już nie prowadzą takich akcji.
Czy może ktoś wie co to może być za firma i jak się z nimi skontaktować?

A uważasz, że Twoje pytanie jest poważne. Rozmawiałaś z jakąś firmą, zgodziłaś się na przesyłkę i nas pytasz z kim rozmawiałaś?

Pytanie skierowałam do osób (jeśli takie są), które tak jak ja otrzymały ostatnio taki telefon i może zapamiętały nazwę firmy - nie widzę w tym nic niepoważnego.

Witam !
W piątek (05.12.14) zadzwonił do mnie pewien konsultant z numeru: 503 840 711 i oznajmił, że wylosowali mnie w konkursie trends house i wygrałam 3 zestawy ekskluzywnej bielizny. Nietknięta podejrzeniami (bo niedawno rzeczywiście brałam udział w podobnym konkursie) podałam mu swoje dane do wysyłki, za którą mam zapłacić jedynie 19.90 zł. Jednak po pewnym czasie zaczęłam szukać informacji o tym konkursie i okazało się,że to oszustwo. W ciągu godziny oddzwaniałam do konsultanta, ale nikt nie odbierał. Dzisiaj zadzwoniłam na infolinię Imperia Coporation (22 247 84 94) i konsultant powiedział mi, że oni się już nie zajmują sprzedażą i prowadzą jedynie windykację i to musi być jakaś inna firma. Czy ktoś z Was miał ostatnio podobno sytuację? Ktoś wie jaka to firma i ma numer kontaktowy?

Powrót