Cok Imperia Corporation

• Autor wątku Autor wątku Manomir
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
maryla84 napisał:
Dokładnie tak zrobiłam i cisza więc nie wprowadza ew błąd.
Nie odróżniasz chwili obecnej i własnej umowy zawartej kilka miesięcy temu?

Ostatnia edycja:
maryla84 napisał:
Wysłałam odstąpienie od umowy (z dopiskiem) i nic nie będę płacić
Skoro nie została zawarta, to w jakim celu wysłałaś odstąpienie?

Odstępowanie od umowy, która nie została zawarta jest działaniem zupełnie pozbawionym sensu, bo nie wywołuje żadnych skutków prawnych, wiec nie sugeruj innym takich działań. Wszystko dokładnie wyjaśniłem w #248.

Zgadza się jednak jak widać na wielu przykładach ludzie są zasypianie wyzwaniami do zapłaty. Osobiście również od początku namawiam do zignorowania, ale często nie skutkuje takie podejście i ludzie się stresuje.

Hej. Pewnie nie dziwi Was w jakiej sprawie tu piszę. Dałam się nabrać jak ostatnia... szkoda gadać. 12.05, (jakoś tak) dzwonili do mnie kilka razy aż w końcu odebrałam. Babka mówiła tak szybko, że ledwo szło ją zrozumieć. Oczywiście mówiła też, że brałam udział w konkursie (bo faktycznie brałam i myślałam, że to jakaś nagroda za samą chęć udziału i że się po prostu nie udało). Kilka razy prosiłam ją aby mówiła wolniej, ale to było tylko na jedno zdanie. Po tym jak się zgodziłam na paczkę poinformowała mnie, że rozmowa zostanie nagrywana i zaczęła się wypytywać czy ma dobry adres itp., no i oczywiście o pesel, który podałam. Już wtedy coś mi to śmierdziało, ale naiwność górą. Mówiła, że zostanie wysłana paczka i muszę pokryć koszt przesyłki w wysokości 19,90zł i pytała czy chcę inny zestaw gdzie są 3 komplety za 39,90. Na koniec rozmowy zapytałam czy to będzie tylko jedna przesyłka i to ta za 19,90zł to odparła, że tak (zapytałam właśnie w tym celu, by nie wysyłali kolejnych), z tego co czytałam to nawet to się nie liczy. Przepraszam, że tak ponaglam ten wątek, gdzie rozwiązanie jest napisane. Ale dla mnie to jest zbyt chaotyczne i nie wiem co zrobić. Wczoraj, czyli 26.05. dostałam przesyłkę i otworzyłam wraz z bielizną. Datę wystawienia mam 21.05. a ost. termin na wypowiedzenie 07.06.. Błagam niech ktoś napisze tak wszystko w jednym całościowym konkrecie co mam zrobić? bo tak szczerze to nawet i nie rozumiem co z tym w końcu. I po co był jej ten pesel? I jak to jest również z tą umową. Proszę, nie przewracajcie oczami po przeczytaniu tego tylko pomóżcie, błagam.

Przeczytaj #248, a szczególnie ostatnie zdanie.

Czyli nawet sam fakt, że w trakcie rozmowy powiedziałam, że zgadzam się na tę przesyłkę, ale innych już nie chcę, sprawia iż mam z tym nic nie robić (nawet nie wysyłać pisma o usunięcie moich danych osobowych itp)? Dalej nie rozumiem po co im ten pesel?
I jeżeli za jakiś czas coś przyjdzie to odebrać przesyłkę i nic z tym nie robić, czy odmówić?

Plus razem z bielizną został dołączony oczywiście rachunek i druga kartka to "Warunki ogólne", gdzie na tylnej stronie znajduje się "Oświadczenie o odstąpieniu od umowy". I skoro już nie chcę nic więcej od nich dostawać to czy mam odesłać to wypełnione oświadczenie i zapłacić za tą przesyłkę? Czy wysłać tylko to oświadczenie bez wpłaty? Czy nic z tym po prostu nie robić?

witam,
Również dałam się nabrać, tyle, że problem tkwi w tym, iż rozmawiałam z kobietą od amerykańskiej bielizny w okolicach 10 kwietnia. Zapomniałam już o sprawie, ponieważ nie otrzymałam żadnej przesyłki. 2 dni temu dostałam wezwanie do zapłaty za przesyłkę z doliczoną kwotą za upomnienie. Kompletnie nie wiem co zrobić, niestety nie mogę się dodzwonić na dany numer z powodu "problemów technicznych". Czy mogę (jak juz się dodzwonię) powiedzieć, że nie uiszcze żadnej opłaty,gdyż nie otrzymałam przesyłki i zaznaczyć,żeby się ze mną nie kontaktowali w tej sprawie, bo nie wywiązali się z przesyłki?

Jak są jakieś niejasności, to chętnie wyjaśnimy

Nie wiem co mam zrobić, nie moge się do nich dodzwonić a płacić nie będę nawet za koszty przesyłki,ponieważ jej nie otrzymałam. Najgorsze jest to,że nie mogę połączyć się z numerem, który jest zamieszczony w wezwaniu do zapłaty. Zastanawiam się czy pisać jakieś pismo...

cedwah- jeśli masz jakiś pomysł to chętnie skorzystam z porady

Ostatnią edycję dokonał moderator:
naiwnanana napisał:
masz jakiś pomysł to chętnie skorzystam z porady
1. nie pisz postu jednego pod drugim (połączyłem), przez 20 min jest dostępna edycja,
2. przeczytaj #248

Witam wszystkich mam podobny problem tylko z firmą o nazwie t2c international llc przesyłkę dostałam ale w ciągu paru dni odstąpiłam od umowy(na ich druku) i wszystko wysłałam listem poleconym właśnie dostałam wezwanie do zapłaty wraz dodatkowymi kosztami. Próbowałam się dodzwonić na podaną infolinię ale nie działa. Bardzo proszę o pomoc i czy ktoś zna kontakt do tej firmy i czy mam zapłacić czy też nie

Powrót