Commerzbank

• Autor wątku Autor wątku tulitulisie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tulitulisie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Mam poważny problem z Commerzbank. Otóż mamy tam kredyt i do tej pory żyliśmy w przekonaniu że jest on splacany. Ale ostatnio byliśmy w oddziale banku i się dowiedzieliśmy że konto jest zablokowane przez Finanzamt. Na koncie była dość spora kwota więc poprosiliśmy aby od razu ta kwota na Finanzamt została uregulowana. I niby tak to zrobili. Pani w oddziale banku powiedziała ze po paru dniach możemy nadal korzystać z konta. A więc po paru dniach pojechaliśmy do większego oddziału banku spróbować wyciągnąć nie dużą kwotę. Okazało się że nie jest jeszcze odblokowane. Zadzwonilismy do głównej siedziby banku. I tam nam powiedzieli ze mamy kundigung ,ze na koncie jest zero i ze przyjdzie list dlaczego. Do tej pory nic nie przyszło. Dzisiaj znów dzwonilismy do głównej siedziby banku i się okazało ze na koncie jest tylko dwie ostatnie wpłaty ze oni pobrali to na kredyt i zablokowali konto. A co z resztą kasy? Odpowiedź w liście . Co teraz ? Jak udowodnić że na koncie była dość spora suma bo przez 9 miesięcy była wplacana wypłata (mini job )? Nie mamy kart bo nam wciągnął bankomat a nowych nie chcą dać.

Wyglada na to, ze bank wypowiedział umowę kredytu i pobral jeszcze nie splacona czesc kredytu z konta, stad na koncie jest 0.

A więc tak. Z banku nie ma jeszcze papierów odnośnie tego Kündigung. A Finanzamt musimy zapłacić. Zastanawiam się czy aby na pewno tamte pieniądze które tam były wpłacane zostały wpłacone na kredyt? Pozostało czekac.

A i jeszcze jedno. Czy można samemu płacić ratalnie do Finanzamt ? Oni się nie zgodzili. Bo były ponaglenia których my nie dostaliśmy na adres domowy.

To platnik decyduje, czy bedzie placil samodzielnie czy tez udzieli pelnomocnictwa do sciagania kwoty z konta.

Odpowiedź dotyczy banku i kredytu czy Finanzamt? Co do banku to już ogólnie zglupialam i czekamy na pismo. A Finanzamt chcę płacić w ratach. Aby cokolwiek wpływało.

W banku jest chyba zrobiony kundigung. Choć do końca nie jestem przekonana bo wpłynęła teraz moja wyplata.i nie cofneli jej.i z tego się dowiedzieliśmy to została od razu pobrana na kredyt.

Czyli możemy ratalnie płacić?

:roza dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. I życzę miłego dnia.

Platnosci ratalne musza byc uzgodnione z Finanzamt. Chodzilo mi o to, ze podatnik decyduje, czy placi samodzielnie czy mu Finanzamt sciaga naleznosci podatkowe z konta.

Powrót