crash serwera

• Autor wątku Autor wątku Nastalski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Nastalski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
W grze internetowej San Andreas - Multiplayer (SAMP) miał miejsce incydent crashu serwera. Bez szybkiej interwencji admina serwer mialby swoj koniec. Czy tego typu crashowanie jest karalne ? I jak to jest w praktyce z tym :)

Czy moze do czegoś takiego jest ten art:

"Projekt zmian w Kodeksie Karnym, Art. 269a.
Kto nie będąc do tego uprawnionym, przez transmisję, zniszczenie, usunięcie, uszkodzenie, utrudnienie dostępu lub zmianę danych informatycznych, w istotnym stopniu zakłóca pracę systemu komputerowego lub sieci teleinformatycznej, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. "

Crasher uzyl bledu w grze. Lecz bylem tego swiadkiem, wiem jaki mial nick i posiadam jego IP. Co mam zrobić ? zgłosic to na policję ? czy poprostu zostawic ? czy to cos da ? w jaki sposób to jest karane ?

[cytat="atmosphere"]Co to jest crash serwera?[/cytat] Crash serwera to wyłączenie/zresetowanie go co doprowadza do wywalenia wszystkich graczy z serwera, w niektórych przypadkach moze usunąc jakis plik (jesli admin w pore nie zaraaguje)

Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że mogłoby to podpadac pod ten przepis - ale komputery to nie jest zbyt mocna moja strona.

Powrót