Cyber Przemoc

• Autor wątku Autor wątku maciejos123321
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maciejos123321

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Chciałbym zadać pytanie odnośnie cyberprzemocy. Podczas wycieczki mój kolega zrobił drugiemu zdjęcie jak spał, wymyslilismy ze je przerobimy kolega wyslal mi zdjecie I wkleiłem twarz kolegi do zdjecia erotycznego,wysłałem mu przez fb I on wstawił je na prywatną grupe naszej klasy ,zobaczyły to zdjecie zaledwie 2 osoby po czym jak to zobaczylem na fb kazalem mu usunąć I usuną, nastepnego dnia jedna z osób które to widziały powiedziala o tym calej klasie po czym dowiedziala sie o tym pani rozmawialismy z wice derektorem I powiedzial ze poda to do sądu,zobaczyl na telefonie mojego kolegi naszą rozmowe (wulgarne slowa),nie wiem ile jest w tym mojej winy,ja przerobilem je I wyslalem koledze on wrzucił to do internetu,moglibyście powiedzieć jakie może mieć za to problemy mój kolega a jakie ja ?

No cóż, poważne przypadki cyberprzemocy przebiegające z naruszeniem prawa (np. groźby karalne, propozycje seksualne, publikowanie nielegalnych treści itp.) powinny zostać bezwzględnie zgłoszone na policję. Zgłoszenia dokonuje dyrektor szkoły.

Google Jak reagować na cyberprzemoc. Poradnik dla szkół

Powrót