Cyfowy Polsat straszy firmą windykacyjną !

• Autor wątku Autor wątku Mikrus_42
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mikrus_42

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam ! mam pytanie co do dość skomplikowanej sytuacji w której się znalazłem. Otórz w lutym 2010 r . napisałem pismo do CP o wypowiedzeniu umowy dekodera który miał umowę na czas nieokreślony(po upływie normalnej umowy) również w lutym zadzwoniła do mnie Pani chcąc namówić mnie na jakiś nowy pakiet i abonament,odmówiłem po czym stwierdziła iż polubownie rozwiązuje z dniem 22 luty ze mną umowę po czym podziękowałem i się pożegnaliśmy.Wszystko było by fajnie gdyby nie to że za 4 miesiące zaczeły mi przychodzić ponaglenia zapłaty za pozostałe 2 miesiące jakie są w warunkach wypowiedzenia umowy,z mojej strony zaczeła się mała konsternacja gdyż w marcu wyłączono i zablokowano mi karte i nie odbierałem sygnału tv, a teraz karze mi się zapłacić za coś co mi odebrano (po wcześniejszej konsultacji o rozwiązaniu umowy) Oczywiście jek to CP wypisuje do mnie pisma z ponagleniami i każe uregulować należność grożąc firmą windykacyjną i sądem.Moje pytanie to co może mi zrobić firma windykacyjna za sumę 185zł i po jakim czasie przedawnia się takie zadłużenie ? Napisze tylko że niestety nie zapisałem nazwiska Pani która wypowiedziała ze mną umowe i nie mam kopi pisma którego do nich wysłałem więc w sądzie za wiele nie udowodnię gdy CP będzie napewno miał swoją historie czyli pomimo wypowiedzenie i odcięcia sygnału zgodnie z regulaminem umowy okres wypowiedzenia to 3 miesiące i za tyle mam im zapłacić.Proszę o pomoc kogoś kto się zna na tym,albo przeżył podobną historie i jak się ona skończyła.Pozdrawiam !

Powrót