Cyfrowy Polsat

• Autor wątku Autor wątku Milosz234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Milosz234

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Pewne :mad:***** wkopały mnie w cyfrowy polsat, uciekły z dekoderami a ja nie mam na spłacenie ani jednej raty. Czy będzie to potraktowanie jako wyłudzenie, i jaka odpowiedzialność karna mi za to grozi?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

jeśli nie będzie zapłacona żadna rata, to owszem, może być...

A mniej więcej możesz określić jaka czy to będzie grzywna, kara w zawieszeniu, czy pozbawienie wolności ?

marian.pazdzioch napisał:
Pewne ***** wkopały mnie w cyfrowy polsat
W jaki sposób zostałeś wkopany? Ktoś podpisał się za Ciebie pod umowami? W takiej sytuacji, to nie Ty popełniłbyś przestępstwo, tylko ten ktoś.

robilee... chyba jakis kurs podstaw obsługi komputera ci zafunduję. ZNÓW MNIE WKRĘCASZ W CYTAT!!!... :D

@milosz - jeśli ty podpisałeś i żadnego rachunku nie zapłaciłeś, to w przypadku zawiadomienia do organów ścigania zawiasy masz niemal murowane

@Robilee
Wkopali mnie bo ja miałem nawet grosza za to nie zapłacić a teraz mam problemy same tylko przez to, ale "Dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane"- niestety ale prawdziwe...

@marian.pazidzioch
dzięki za pomoc

marian.pazdzioch napisał:
robilee... chyba jakis kurs podstaw obsługi komputera ci zafunduję. ZNÓW MNIE WKRĘCASZ W CYTAT!!!...
Marianku Drogi, za każdym razem gdy chcę coś zacytować (czyli prawie zawsze gdy się wypowiadam), zaznaczam wybrany fragment tekstu, naciskam guziczek ze znaczkiem "s" i się cieszę. Nie mam pojęcia, jak Ty się w to wkręcasz, więc chyba skrócony kurs jest mi potrzebny.

Robilee napisał:
Do więzienia raczej nie pójdziesz. Może grzywna, może "zawiasy".
nie strasz go tym "raczej" :) jak obecnie nie jest w okresie próby czyli na zawiasach, to zawiasy niemal murowane. ew. tak jak pisałes, jakaś pokuta :)

No teoretycznie to grozi za to do lat 8, ale w praktyce sprawa jest tak małej wagi, że nie ma szans na więzienie.

Ale figurowanie w rejestrze karanych będzie, a to mogą być problemy w pracy.

Trochę mi ulżyło ale na przyszłość będę bardziej mądrzejszy. I przestroga dla wszystkich żeby nikomu nie ufać w takich sprawach ;]. Dzięki za odpowiedzi.

Powrót