"Czarny piątek"

• Autor wątku Autor wątku Mea_culpa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mea_culpa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam,

W jednej z sieci przy "okazji" czarnego piatku, przez internet zakupilem telewizor.W momencie skladania zamowienia produkt byl dostepny tyle ze w innym sklepie niz w tym ktory mnie interesowal.Zaraz po zlozeniu zamowienia odbylem rozmowe telefoniczna z konsultantem ktory potwierdzil dostepnosc produktu.Zaplacilem przelewem i po 6 godzinach dostalem maila ,ze zamowienia nie zrealizuja bo produkt jednak nie jest dostepny, oraz ze zwroca mi kase.

Troche mi zalezy na tym zakupie i stad moje pytanie.Czy da rade sie z nimi jakos "poszarpac" podpierajac sie jakimis paragrafami? Czy pozostaje mi zwyczajnie "podkulic ogon"...

Pozdrawiam

Sam se odpowiem.Wiem, ze to niezgodne z regulaminem,ale co mi tam. Moze to bedzie przestroga dla innych.Ów market ktory mnie tak "obsluzyl" to mediamarkt.pl

Otoz.Wedle moich ustalen po konsultacjach z rzecznikiem praw konsumenta, ja jako konsument pomimo tego iz zaplacilem za konkretna rzecz nie mam zadnych praw. Dlaczego? Ano dlatego bo jak niby mowi ustawa to sprzedajacy w regulaminie ustala sobie kiedy dochodzi do zawarcia umowy kupna-sprzedazy. Samo zaplacenie za produkt nie stanowi takiej umowy. Przestrzegam przed zakupami w necie , szczegolnie przy okazji jakichs promocji. Lepiej wybrac sie z gotowka do marketu.

Powrót