czas oczekiwania na wezwanie na komisję

• Autor wątku Autor wątku alex2222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alex2222

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Data ważności legitymacji rencisty kończy mi się 28 luty 2020. Domyślam się, że zostanie wyznaczony (najpewniej kiedyś w lutym), termin kolejnej komisji.

Mam dwa pytania.
1. Kiedy spodziewać się listu od ZUSu? pytam dlatego, ponieważ w nim będzie znajdował się druk do wypełnienia przez lekarza, a że kolejki znacząco się wydłużyły, chciałbym orientacyjnie wiedzieć kiedy dostanę list. Wizytę u lekarza mam za tydzień, do tego czasu raczej wezwanie nie dojdzie. Chcę więc przesunąć telefonicznie wizytę, ale nie wiem na jaki termin się zarejestrować?
2. Jak już będę miał wypełniony druk od lekarza, to jaki mam czas by dostarczyć go do ZUSu?

Codziennie nerwowo sprawdzam skrzynkę z listami i wezwanie nie przychodzi, lekarz ma napięte terminy i kolejna wizyta może wypaść nawet poza miesiąc luty :(

alex2222 napisał:
1. Kiedy spodziewać się listu od ZUSu?

Z doświadczenia osób bliskich: nigdy (bo poczta nie dostarczy albo ZUS wyśle na adres inny niż korespondencyjny, mimo posiadania adresu korespondencyjnego), albo w dniu badania (lub dzień po), albo miesiąc przed wyznaczonym terminem.

alex2222 napisał:
jaki mam czas by dostarczyć go do ZUSu?
Powinien być wyznaczony termin, ale nie daję gwarancji.

Dzięki TSG.
Z kolei osoba z mojej rodziny dostała list blisko 6 tygodni przed komisją. Trochę liczę, że list dojdzie jeszcze w przyszłym tygodniu, ale chyba się przeliczę :(

Ja nigdy nie czekam na druk ze ZUSu tylko idę sama biorę lub drukuję i umawiam wizytę do lekarza, ja ze ZUSu ostatnio nawet wezwania na komisję nie dostałam jak zadzwoniłam na infolinię to się okazało, że komisję mam następnego dnia O_O
Ja bym wysyłała pod koniec stycznia

Powrót