Czas od ogłoszenia wyroku do przymusowego doprowadzenia

• Autor wątku Autor wątku magdalena123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magdalena123

Użytkownik
Odpowiedzi
159
Jaki okres zwykle upływa od ogłoszenia wyroku sądu do przymusowego doprowadzenia oskarżonego do ZK? Chodzi mi o czas w trzybliżeniu oczywiście...

Staram się mniej więcej oszacować, czy są szasnsę na apelację, a nie wiem kiedy został ogłoszony wyrok bo nie ma wglądu w akta sprawy

na apelację, czy na ucieczkę? ;) Bo nie rozumiem związku. Odwołanie wnosi się od razu.

Na APELACJĘ, na ucieczkę za późno, on jest już w ZK, więc proszę darowac sobie ta ironię...

Zapowiedź apelacji składa się w terminie 7 dni od ogłoszenia wyroku. Po otrzymaniu wyroku wraz z uzasadneniem jest 14 dni na wniesienie apelacji do Sądu II instancji.

Czyli nie ma szans na wniesienie zapowiedzi apelacji, skoro został doprowadzony, musiał minąć więcej niż tydzień od ogłoszenie wyroku:?: Na wydłużenie czasu na złożenie apelacji nie ma wpywu, fakt, że nie miał mozliwości odbioru listów poleconych?

A dlaczego nie miał możliwości odbioru listów poleconych?

Ponieważ nie mieszka w miejscu zameldowania. Wiem, że to wygląda jakby się ukrywał, ale policja miała jego nowy adres, nie mam pojęcia czemu nie dostaliśmy listu.

a to się bardzo często zdarza- biletu do zakł karnego nikt nie widział, został wysłany nie wiadomo gdzie a policja jakoś z nakazem doprowadzenia trafiła bez problemu do skazanego...magdalena- wiem, że chcesz jakoś z tego wyjść ale naprawdę na apelcję i odwołanie jest już stanowczo za poźno...

Wniosek przedapelacyjny napisalismy, adwokat daje jakieś szansę, sama się dziwię, bo wszyscy mówią, że już nic nie da się z tym zrobić :what:

Jaki wniosek przedapelacyjny?nie ma czegoś takiego? a adwokatowi nie zawsze należy wierzyć, bo chodzi mu zwykle o pieniądze...no ale to on czytał akta sprawy a nie my...

Wwniosek o sprządzenie i doręczenie wyroku wraz z uzasadnieniem...

W której instancji jest sprawa, kiedy ogłoszono wyrok?

[cytat="magdalena123":1d6e2tom]Wwniosek o sprządzenie i doręczenie wyroku wraz z uzasadnieniem...[/cytat:1d6e2tom]
to na pewno się przyda...będzie wiedział za co siedzi i ile dostał...

"W której instancji jest sprawa, kiedy ogłoszono wyrok?"

ale na logikę skoro skazany został doprowadzony do zakł karnego i zaczął odbywać karę to sprawa nie jest już w żadnej instancji bo wyrok jest prawomocny i o apelacji nie ma mowy, chyba, że sprawa dotyczy innej sprawy, a skazany odsiaduje inny wyrok? Proszę spytać się adwokata na jakiejn podstawie chce apelować po otrzymaniu uzasadnienia wyroku? Może on chce pisać o przerwę w karze?

Powrót