Czas odpowiedzi na pismo szkoły niepubliczne

• Autor wątku Autor wątku Maniek830
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maniek830

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam zwracam sie o pomoc w takiej sprawie. 7 grudnia 2010 r. wystosowałem do Wyższej Szkoły pismo z zapytanie o pewna sprawę, mam potwierdzenie odbioru z dnia 8 grudnia 2010r. a do tej pory nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Czy ktoś wie ile dni ma Wyższa Szkoła na odpowiedz ??? i czy w kodeksie postępowania administracyjnego jest jakiś paragraf który o tym mówi. Sprawa jest pilna bo chce napisać skargę na tę szkolę z góry dziękuję

To zależy czego pismo dotyczyło, jeśli sprawy administracyjnej do której stosuje się kpa to ma miesiąc a drugi miesiąc ma jak sprawa jest szczególnie skomplikowana przy czym o tym czy sprawa jest skomplikowana czy nie to stwierdza sama szkoła (organ).

Pismo wystosowane było do szkoły, a problem był windykacyjny wogole jest 0 kontaktu z ta szkoła która mieści sie w Warszawie i to w centrum

Jeśli windykacja to nie wiążą ją terminy z kpa ani w ogóle żadne inne. Nie musi odpowiadać chyba że co innego wynika z przepisów wewnątrzuczelnianianych bądź zawartej z panem umowy.

Szkoła niepubliczna, to swego rodzaju firma, więc nie podlega pod kpa.

Powrót