A
agule
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 166
Witajcie, mam pewien problem i potrzebuje szybkiej pomocy. Otóż w 2008 roku podpisałam z bankiem umowę na kartę kredytową. Płaciłam raty regularnie przez kilka miesięcy jednak mój mąż uległ powaznemu wypadkowi co znacznie zmieniło nasza sytuację finansową . Za przestałam wiec wpłat z braku środków . Po tym czasie mój bank wykupił inny bank i dostałam od nich tylko raz wezwanie do zapłaty. Później oddali sprawę do windykacji do Ultimo i też raz mi coś przysłali. W kwietniu br Ultimo oddało sprawę do sądu i w zeszły poniedziałek dostałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Mogę podobno wnieść sprzeciw do sądu jednak nie wiem jak zabardzo. Próbowałam się też upewnić czytając na forum różne wątki czy aby na pewno mój dług z karty kredytowej jest przedawniony i zgłupiałam w sumie bo każda sytuacja była inna i różne rodzaje tych kart. Jedni pisali ze po 2 latach się przedawnia inni 3 a ktoś nawet napisał ze po 10 latach. Proszę was bardzo o pomoc co i jak mogę z tym zrobić bo termin na wniesienie ewentualnego sprzeciwu upływa mi w poniedziałek.