czasami jednak JEST za późno :)

• Autor wątku Autor wątku Seb72
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Seb72

Zbanowany
Odpowiedzi
4 441
w Powiatowym Urzędzie Pracy w Jeleniej Górze, w pokoju w którym urzędnicy realizują unijny program aktywizacji bezrobotnych pod nazwą "nigdy nie jest za późno", dnia 1 września 2016 nad biurkiem widziałem napis: 'przyjmowanie wniosków do programu "nigdy nie jest za późno" trwa do 31.08.2016'

pośmiałem się z tego, jak z kawału, ale mam poważne pytania:

1 Czy ten program już się skończył skończył czy będą nowe edycje?
2 Czy do końca sierpnia minął termin zgłaszania się przez pracodawców czy przez pracowników?

karteczka super, a data jej wywieszenia jeszcze lepsza :)

a odnośnie meritum: program trwa nadal, w sierpniu minął termin dla pracodawcy, pracownicy mogą się zgłaszać.

Urząd Pracy... Instytucja widmo, która zrobi wszystko, żeby nie pomóc interesantom. Oczywiście zdarzają się przypadki ludzi, którzy wykonują swoją pracę z zaangażowaniem, większość jednak siedzi za biurkiem z poczuciem wyższości, mieląc gębą pączki, ciastka i czekoladki w trakcie pracy. Hitem i tak jest handlowanie kiełbasą na korytarzu...

Szczerze ja mam inne doświadczenia, generalnie z czym nie przyszedłem do urzędu pracy (kwestia dofinansowania), a wcześniej rejestracji jako bezrobotny to kobiety które tam pracowały dały mi wszystkie możliwe informacje i porady, naprawdę nie narzekam na Łódzki PUP przy Milionowej :)

Powrót