Czego się spodziewać.

• Autor wątku Autor wątku jaro2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaro2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
23 listopada odbyło się posiedzenie Sądu w związku zmoją sprawą jestem oskarżony o czyn z art. 291&1 kk w zw. z art 293 &1 kk wraz z wnioskiem złożonym na podstawie art.335 &1kpk.Prokurator w akcie oskarżenia wymierzył mi kare grzywny w wysokości 70 stawek dziennych z określeniem wysokości jednej stawki na kwotę 10 zł. Po kilku dniach otrzymałem wezwanie z Sądu o stawienie się na rozprawę w charakterze oskarżonego. Jednocześnie Sąd poinformował mnie jako oskarżonego że wniosek Prokuratora w trybie art.335 kpk został przez Sąd nie uwzględniony. Czego spodziewać się na rozprawie?. Dodam że nie jestem karany

Trudno powiedzieć. Przyczyn nieuwzględnienia wniosku mogło być wiele, w tym formalnych.
Co dokładnie było uzgodnione z prokuratorem.
Ile było tych programów?

Z Prokuratorem było uzgodnione 70 stawek po 10 zł. a także zasądzenie według norm przypisanych kosztów i opłat sądowych oraz orzeczenie przepadku zabezpieczonych w sprawie dowodów rzeczowych .TO były gry PLAY STATION 2 60 szt.

Może był jakiś wniosek o naprawienie szkody w aktach, który w porozumieniu nie został uwzględniony.

Nic o takim wniosku mi nie wiadomo, w nawiasie ciekawe czy Sąd może podnieść kare grzywny i ewentualnie dołożyć wyrok w zawieszeniu.

Sąd w tym wypadku może wszystko. Mógł uznac karę za zbyt łagodną.

Powrót