N
nowy_uzytk
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Mam problem z reklamacją chargeback. Jakiś czas Po zakupie towaru okazało się że jego opis na stronie internetowej i gazetce reklamowej był błędny (towar w rzeczywistości miał gorsze parametry niż te opisane w specyfikacji). W międzyczasie zarejestrowałem produkt u producenta, skorzystałem z promocji cashback (promocyjny zwrot części pieniedzy od producenta), zakupiłem akcesoria do aparatu i straciłem czas i pieniadze na wysłanie listu poleconego do producenta sprzetu (formularz rejestracyjny / promocyjny). Korzystajac z promocji cashback zaakceptowałem regulamin w którym widnieje informacja że Sprzet nie może zostać zwrócony do sprzedawcy.
Czy mogę w takim przypadku skorzystać z procedury częściowego chargeback'a dla VISY?? Chodzi o częściową rekompensate od sprzedawcy za wprowadzenie w błąd. Bank wykręca się że moze zrobić tylko pełny chargeback jeśli zwróce towar do sprzedawcy. Ale ja nie mogę towaru już zwrócić bo złamię regulamin który zaakceptowałem przy cashback. Nie wspomne o kosztach wysyłki listu poleconego, przekazaniu moich danych producentowi, wypełnionej karcie gwarancyjnej z moimi danymi teleadresowymi, straconym czasie, czy dodatkowych akcesoriach które zakupiłem dokładnie pod ten sprzęt i których już nie mogę zwrócić.
Czy mogę w takim przypadku skorzystać z procedury częściowego chargeback'a dla VISY?? Chodzi o częściową rekompensate od sprzedawcy za wprowadzenie w błąd. Bank wykręca się że moze zrobić tylko pełny chargeback jeśli zwróce towar do sprzedawcy. Ale ja nie mogę towaru już zwrócić bo złamię regulamin który zaakceptowałem przy cashback. Nie wspomne o kosztach wysyłki listu poleconego, przekazaniu moich danych producentowi, wypełnionej karcie gwarancyjnej z moimi danymi teleadresowymi, straconym czasie, czy dodatkowych akcesoriach które zakupiłem dokładnie pod ten sprzęt i których już nie mogę zwrócić.
Ostatnia edycja: