czy 21latek może być z 14latką?

• Autor wątku Autor wątku PolskiePrawoo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PolskiePrawoo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Mam 21 lat i zakochałem sie w 14 letniej dziewczynie z wzajemnością...czy możemy być razem? oczywiście wiem że seks nie wchodzi w gre jestem tego świadom.Ale czy mogę ją bez żadnych konsekwencji przytulić lub pocałować...czy muszę jednak poczekać aż będzie miała 16 lat?

1. Jak to przytulanie i całowanie nie będzie połączone z "inną czynnością seksualną" to możesz.
2. Nie musisz czekać do 16tki. Od 15 można.

ale teraz jak ma 14 to bez żadnych konsekwencji mogę TYLKO całować i przytulać normalnie?

Sprawa wygląda tak. Jej rodzice zapewne nie są zachwyceni Waszym związkiem. Może dojść do sytuacji, kiedy jej matka na Ciebie naśle policję bo "widziała, jak się całowaliście i przy okazji dotykaliście w miejsca intymne". I będziesz miał problemy na głowie.

Jakkolwiek za samo całowanie i przytulanie nic Ci nie grozi.

Dużo zależy jak ustosunkują się do tego rodzice owej panny.

to dobrze...bo oczywiście wiemy że seksu nie wolno itp...TCP...policja nie będzie miała żadnego dowodu na to że ją gdzieś tam dotykałem oprócz słowa matki...więc jej słowo to chyba marny dowód prawda?

PolskiePrawoo napisał:
policja nie będzie miała żadnego dowodu na to że ją gdzieś tam dotykałem oprócz słowa matki...więc jej słowo to chyba marny dowód prawda?
Nieprawda. Dowód z zeznań świadka może jak najbardziej zostać dopuszczony. Skoro dziewczyna ma 14 lat (zakładam, że skończone), to poczekaj jeszcze te kilka miesięcy, trzymaj ręce przy sobie, z całowaniem też moim zdaniem uważaj. Rozwijaj związek w innych aspektach, to też zaprocentuje na przyszłość.

tak więc...możemy być razem ale lepiej bez bliższego kontaktu tak? bo dziewczyna w grudniu będzie miała 15...

Dowód nie dowód, problemy możesz mieć. Jak matka zdesperowana, to dowody zawsze znajdzie:)
Poza tym jesteś mężczyzną i prawdopodobnie wiesz, że w sytuacjach damsko-męskich nie da się wszystkiego kontrolować.

Ale spokojnie, to tylko ewentualność.
z całowaniem też moim zdaniem uważaj.
Oj bez przesady. Nie róbmy z tego od razu pedofilii.
Rozwijaj związek w innych aspektach, to też zaprocentuje na przyszłość.
Tiaaaaa...

czyli już najogólniej z ogólnych....w świetle prawa ja 21 lat mogę być z dziewczyną 14 lat.

Być możesz, tylko to bycie ograniczone jest do kwiatków, spacerków za rączkę brzegiem morza i takie tam:P

Na miejscu matki tego dziecka to ja bym zachwycona nie byla wiedzac o spacerach nad brzegiem morza z 7 lat starszym facetem :P

tcp napisał:
1. Jak to przytulanie i całowanie nie będzie połączone z "inną czynnością seksualną" to możesz.

Jeszcze definicja "innej czynności seksualnej":

Odpowiedź SN na pytanie prawne, sygn. akt I KZP 17/99, z 19 maja 1999:
"Inna czynność seksualna" w rozumieniu art. 200 § 1 k.k. (a także w rozumieniu art. 197 § 2 k.k. oraz art. 198 i art. 199 k.k.) to takie zachowanie, nie mieszczące się w pojęciu "obcowania płciowego", które związane jest z szeroko rozumianym życiem płciowym człowieka, polegające na kontakcie cielesnym sprawcy z pokrzywdzonym lub przynajmniej na cielesnym i mającym charakter seksualny zaangażowaniu ofiary."

Jutrzyn napisał:
Jeszcze definicja "innej czynności seksualnej":

Odpowiedź SN na pytanie prawne, sygn. akt I KZP 17/99, z 19 maja 1999:
"Inna czynność seksualna" w rozumieniu art. 200 § 1 k.k. (a także w rozumieniu art. 197 § 2 k.k. oraz art. 198 i art. 199 k.k.) to takie zachowanie, nie mieszczące się w pojęciu "obcowania płciowego", które związane jest z szeroko rozumianym życiem płciowym człowieka, polegające na kontakcie cielesnym sprawcy z pokrzywdzonym lub przynajmniej na cielesnym i mającym charakter seksualny zaangażowaniu ofiary."

tcp, to właśnie miałem na myśli, pisząc o uważaniu z całowaniem i nie sądzę, abym przesadzał, bo oczywiście nie chodziło mi o buziaka w policzek...

Tak jak pisałem, z kontaktem cielesnym o charakterze seksualnym lepiej poczekajcie do grudnia... ;)

Calamity Jane napisał:
Na miejscu matki tego dziecka to ja bym zachwycona nie byla wiedzac o spacerach nad brzegiem morza z 7 lat starszym facetem :P
Znam parę, która poznała się kiedy on miał 27 lat, a ona 16. Jej rodzice byli przychylni temu związkowi. Dzisiaj, po trzynastu latach, są szczęśliwym małżeństwem, mają córeczkę, która we wrześniu pójdzie do zerówki... Więc nie uogólniajmy!

Ostatnia edycja:
PolskiePrawoo napisał:
tak więc...możemy być razem ale lepiej bez bliższego kontaktu tak? bo dziewczyna w grudniu będzie miała 15...
To w takim razie już w najbliższą Gwiazdkę spokojnie będziecie mogli robić co się Wam spodoba;)

hehe tak, nawet będziecie mogli karpia rękami jeść:)

zawsze mow ze ona mowila ze ma 16:D:D nie przyznawaj sie ze wiedziales o prawdziwym wieku

Powrót