M
mirektyzo
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam wszystkich serdecznie ,jestem nowym użytkownikiem forum ,gdyż sam już nie daję rady !!Od kilkunastu miesięcy wpłacam raty na konto firmy windykacyjnej "BEST " z siedzibą w Gdyni za dawno (kilkanaście lat temu) pobrane kredyty ! Na początku bez gadania zgadzałem się z przysyłanymi wiadomościami o kredytach i negocjowałem warunki spłat,jednak ostatnio czytałem artykuł,że takie umowy przedawniają się po 3 latach !! Nie mam pojęcia ,co robić ,gdyż znowu otrzymałem list o przejętym przez "BEST" zadłużeniu z 27.09.2000 r. na sumę prawie 200 zł. Słyszałem ,że jeśli raz zgodziłem się z żądaniami spłat przedawnionych kredytów ,to stałem się dla nich "dojną krową".która wszystko zapłaci dla świętego spokoju !! Bardzo proszę o pomoc ,jak to ukrócić ,gdyż pewnie ciągle będę otrzymywał jakieś żądania spłat ,a nie mam możliwości sprawdzenia tych rzekomych rat ,bo kto trzyma dokumenty przez 16 lat !!!!?? A może wcale się tymi pismami nie przejmować ,może przestaną przysyłać ?? Z góry dziękuję za radę !! Mirek