K
Krux
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Sytuacja prezentuje się następująco - jest w mojej rodzinie osoba X, która od jakiegoś czasu sukcesywnie się zadłuża (płacenie niepełnej kwoty czynszu w administracji, kolejne pożyczki w bankach i firmach chwilówkowych), na coraz to większe kwoty, jednocześnie nie dbając o spłacanie tychże wierzytelności. Jednocześnie, jest ona współwłaścicielką garażu wraz ze swoją siostrą - nazwijmy ją Y, natomiast córka Z tejże siostry jest wpisana przez X w jej ubezpieczeniu na życie jako osoba, która w razie czego otrzyma środki z polisy (wpisana jednostronnie, tj. wyznaczone przez X - sama Z niczego nie podpisywała).
Pytanie jakie mam to czy w związku z narastającym zadłużeniem X i jej ignorowaniem wszelkich długów, mogą one w jakiś sposób przejść na Y (z tytułu bycia współwłaścicielką garażu z X lub po prostu jej siostrą) lub na Z (jako osobę wyznaczoną - jednostronnie, ale jednak) jako wskazaną przez X w polisie na życie? Z góry dziękuję za pomoc.
Pytanie jakie mam to czy w związku z narastającym zadłużeniem X i jej ignorowaniem wszelkich długów, mogą one w jakiś sposób przejść na Y (z tytułu bycia współwłaścicielką garażu z X lub po prostu jej siostrą) lub na Z (jako osobę wyznaczoną - jednostronnie, ale jednak) jako wskazaną przez X w polisie na życie? Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnia edycja: