Czy faktycznie nie nalezy sie zasiłek z UP

• Autor wątku Autor wątku Domipati
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Domipati

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

mam pytanko

byłam dzis w UP chchąc sie dowiedziec nt rejestracji z prawem do zasiłku czy bez? Dwie Panie mialy rózne poglądy
Moze ktos pomoze
1 2008r.przepracowane od kwietnia do grudnia na umowa o prace na 1/2 etatu
2. 2009r zatrudniona od stycznia do listopada na umowa o prace na cały etat

Poinformowano mnie ze niestety zasiłek jednak mi sie nie bedzie nalezał poniewaz w pracy z roku 2008 była opłacana za mała składka?? czy sa jakies widełki??

prosze o pomoc

d

Wynagrodzenie musi być nie niższe niż minimalne.

mam taki problem pracowalem w firmie 1,5roku jakies 3 miesiace bylem na bezplatnym urlopie ale pracowalem na umowe zlecenie w innej firmie ktora nie odprowadzala skladek zdrowotnych i na fundusz pracy i z tego tytulu nie dostalem kuroniowki w posredniaku z braku skladek a braklo mi 10 dni co moge zrobic z tym fantem teraz czy pracodawca mial obowiazek odprowadzac skladki gdy bylem na bezplatnym urlopie i czy powiniem odprowadzac skladki bedac na umowie zlecenie i czy moge sadzic sie z tym zakladem o nie odprowadzanie skadek na umowe zlecenie przez ktory nie orzymalem kuroniowki

Należy ustalić, czy zleceniodawca miał obowiązek opłacania składek (nie ma znaczenia czy je opłacił). Obowiązek opłaty składek na Fundusz Pracy uregulowany jest w art. 104 i n. ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy.

a jak to ustalic czy mial obowiazek ??

... zajrzeć do art 104 ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy

Powrót