czy firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku melaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

melaa

Użytkownik
Odpowiedzi
61
Witam
Czy firma windykacyjna może wycofać pozew o zapłatę? Firma twierdzi że nie bo sad zatwierdził co zrobić?

Prosze o pomoc

Witam
Czy firma windykacyjna może wycofać pozew o zapłatę? Firma twierdzi że nie bo sad zatwierdził co zrobić?

A pozew jest złożony u powoda a nie pozwanego w jego stałego miejsca zamieszkania. czy tutaj nie obowiązuje zasada powód idzie za miejscem zamieszkania pozwanego
Prosze o pomoc

melaa napisał:
Firma twierdzi że nie bo sad zatwierdził co zrobić?
nie rozumiem tego,
melaa napisał:
pozew jest złożony u powoda a nie pozwanego w jego stałego miejsca zamieszkania. czy tutaj nie obowiązuje zasada powód idzie za miejscem zamieszkania pozwanego
czy zgłaszano zarzut niewłaściwości sądu w pierwszym piśmie wystosowanym przez pozwanego?

robinson21
Firma windykacyjna nie chciała sie dogadać, gdzie ja próbowałam załatwić sprawę polubownie i powiedzieli ze nie wycofają pozwu bo sąd zatwierdził juz nie wiem opłate.

A serio mogę złożyć o niewłaściwość sądu? tak myślałam ale nie wiedziałam czy dobrze bo powód idzie za miejscem pozwanego i co teraz to jest w postępowaniu upominawczym to moge jeszcze to złożyć?

Czyli rozumiem że sprawa zakończyła się sukcesem funduszu,
jeżeli nie zgłoszono w pierwszym pismie pozwanego to w trakcie procesu już za późno,

Powrót