czy Gops moze pozostawic 84 kobiete z demencja bez opieki

• Autor wątku Autor wątku wasse585@planet.nl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wasse585@planet.nl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,
Moja mamusia ma 84 lata i ma zaawansowana demencje, mieszka sama, jest nas piecioro dzieci ale tylko jedna corka jej pomaga juz kilka lat. Ja mieszkam na stale w Holandii i nie mam mozliwosci aby wziac mamusie do siebie, pozostale rodzenstwo odwrocilo sie plecami do mamy , nawet nie odbieraja telefonow, Siostra ktora do tej pory sie mamusia opiekowala i jeszcze pracujaca i mieszkajaca 30 km od niej, jest juz sama wycieczona opieka, W styczniu tego roku siostra wystapila o pomoc miejscowego Gopsu, zostala przyznana opieka i przychodzi pracownik Gopsu 2 godz, codziennnie. Niestety tydzien temu kierowniczka Gopsu oznajmila ze nie przedluzy {ktora konczy sie 30 czerwca] juz umowy poniewaz mamusia juz wymaga opieki 24 godz na dobe, zadzwonilam wiec do tej pani i powiedzialam ze potrzebuje pomocy , poprosilam pania ktora wiedzac jaka jest sytuacja rodzinna nie zostawiala mamusi na kare smierci i pokierowala sprawe jako jednostka ktora powinna pomagac w potrzebie do odpowiednich instancji ktore z kolei wg prawa pociagna do odpowiedzialnosci dzieci, Kierowniczka odlozyla sluchawke wciaz mowiac aby dzieci sie nia zajely, Czy Gops moze w taki sposob postepowac,?prosze o pomoc , mamusia zostaje od 1 lipca sama

Przenieście ją do domu opieki. Będziecie płacić ale będzie opieka.

Dobrze to jest nie uniknione, ale oprocz ale rodzenstwo nie chyce dolozyc sie do oplat w domu opieki, a mnie sam nie stac na zaplacenie przyzwoitego domu.
Nic pan/pani nie wspomina o zachowaniu Gopsu , czy moga zostawic mamusie bez opieki wiedzac ze dzieci sie nia nie zajma?

Powrót