czy grzoba popelnienia samobojstwa jest grozba karalna?

• Autor wątku Autor wątku iusnaturalista
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iusnaturalista

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam szanowne grono,jako,ze ja w prawie polskim malo uczony(zamierzchla przeszlosc ... :D i dziury w glowie)
jak w temacie?? moj bank doprowadza mnie do szalu... w.. sie i napisalem list do nich,ze jesli mi wreszcie nie przestana odsylac od jednych do drugich , tylko zlatwia to miedzy soba(chodzi o reklamacje i zwrot pieniedzy)na znak protestu poderzne sobie zyly w ich placowce,teraz sie zastanawiam,czy moge im to wyslac, a wyslalbym z checia bo w list wlozylem wiele pracy i opisalem z drobnymi szcegolami moja ciezka sytuacje

Moim zdaniem pomysł jest co najmniej mało konstruktywny.

alez przez mysl mi nie przeszla jego realizacja ... :D ale to do Waszej wiadomosci :D nie dla banku ...
samo samobojstwo nie jest przestepstwem,a z tego co pamietam to jedno ze znamion tego przestepstwa to grozenie przestepstwem jesli idzie o art 190... ,niemniej jest jeszcze art 191 i bezprawnosc,ale to tylko jedna z cech skladowych przestepstwa , nie przestepstwo jako full:czyn,wina,pierdu,pierdu..Czy samobojstwo jest bezprawne nie bedac zarazem przestepstwem?,i czy tym co zamierzam napisac wypelniam znamiona 191,bo 190 mysle,ze nie...

Ostatnia edycja:
W art. 190 k.k. przestępstwo ma być na szkodę zagrożonego lub osoby mu najbliższej.

Wg. mnie nie jest to groźba.
Co najwyżej sobie Pan grozi, a to nie jest karalne.

Powrót