czy idzie ustalić numer telefonu??

• Autor wątku Autor wątku Tony84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tony84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam następujący problem: Jakaś osoba wydzwania na mój telefon komórkowy, niestety zastrzegła sobie numer i nie jest on wysyłany więc nie mogę w żaden sposób poznać numeru owej osoby. Jest to strasznie denerwujące. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe uzyskanie numeru telefonu owej osoby bez mieszania do tego Policji. Czy operator sieci w której jestem może udzielić mi takiej informacji?? A jesli nie to jakie kroki powinienem podjąć aby dostać ten numer ewentualnie dowiedzieć się kim jest owa osoba.

Tylko organa ściagania moga skutecznie wystapić z takim wnioskiem. Operator nie może Panu takich informacji udzielić.

A czy w wypadku gdy znany jest numer telefonu i dane użytkownika, operator komórkowy musi mieć zgodę policji, żeby namierzyć osobę po numerze telefonu? Chodzi mi tylko i wyłącznie o miejsce, w którym przebywa ta osoba...i oczywiście, czy jest to w ogóle możliwe :ooo:

[cytat="Moniak":1x6lun2c] A czy w wypadku gdy znany jest numer telefonu i dane użytkownika, operator komórkowy musi mieć zgodę policji, żeby namierzyć osobę po numerze telefonu? [/cytat:1x6lun2c] no może być jeszcze postanowienie Sądu lub prokuratora zwalniające operatora z tajemnicy telekomunikacyjnej...

[cytat="Moniak":1x6lun2c] Chodzi mi tylko i wyłącznie o miejsce, w którym przebywa ta osoba...i oczywiście, czy jest to w ogóle możliwe [/cytat:1x6lun2c][/cytat] jest to możliwe...z tym ,że nie w którym przebywa dana osoba..-a gdzie znajduje się dany telefon...:P - co nie zawsze oznacza to samo...:P )

No tak, to jasna sprawa...
Akurat w tym przypadku chodziło o osobę zaginioną w górach. Czyli rozumiem, że bez zgody policji nie ma takiej możliwości? Czy ta sama zasada obowiązuje jeżeli osoba ta przebywa poza granicami kraju?

>Chodzi mi tylko i wyłącznie o miejsce, w którym przebywa ta osoba...i oczywiście, czy jest to w ogóle możliwe jest to możliwe...z tym ,że nie w którym przebywa dana osoba..-a gdzie znajduje się dany telefon...:P - co nie zawsze oznacza to samo...:P )

A raczej gdzie znajduje się najblizszy maszt przekaźnikowy.

Powrót