Czy jako osoba prywatna muszę przyjąć zwrot towaru ?

• Autor wątku Autor wątku Julisia1211
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Julisia1211

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Sprzedałam na licytacji Allegro zegarek jako osoba prywatna. Pan od razu po otrzymaniu zegarka chce go zwrócić (przy czym stwierdza, że jest zgodny z opisem) bo po prostu mu nie odpowiada. Czy mam obowiązek przyjęcia owego zwrotu ? - Pan uważa, że regulamin Allegro w którym jest dosłownie napisane, że jako osoba prywatna nie mam obowiązku przyjęcia zwrotu jest nie ważny i odwołuje się do Ustawy Praw Konsumenckich, w której opisany jest przedsiębiorca. Czy muszę przyjąć zwrot ?

W jakich przypadkach sprzedający może odmówić przyjęcia zwrotu towaru kupionego na Allegro? - Pomoc Allegro

Witam. Sprzedałem przedmiot na Allegro jako osoba prywatna. Przedmiot używany, bez paragonu, bez wad. Kupująca chce zwrócić powołując się na zbyt długi okres oczekiwania na paczkę. Przedmiot zakupiony na weekendzie. Paczka została wysłana w ciągu 4 dni od dnia zakupu (co miałem zaznaczone w opisie "o mnie"). Kupująca otrzymała paczkę dzień po wyjechaniu na urlop, chce by mąż odesłał przedmiot. Czy muszę przyjąć zwrot?

Powrót