Czy jest możliwe namierzanie numer imei telefonu po przez nr telefonu

• Autor wątku Autor wątku thomsony
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

thomsony

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam : ) mam jedno pytanie czy jest możliwe namierzenie przez policje i operatora sieci po numerze telefonu numer IMEI i jeżeli tak czy policja się tego podejmuje w sprawie o kradzież do 20 000 pln. Zostałem okradziony w nie typowy sposób a mianowicie złodziej, najprawdopodobniej jeden z byłych lub aktualnych moich pracowników który miał dostęp do nr karty i klienta hurtowni z którą współpracuje zamówił telefonicznie i odebrał towaru na 20 000 zł. Od policji nie słyszałem żadnych wieści odkąd zgłosiłem kradzież. Jeżeli myślę prawidłowo mogli by użyć numer telefonu z którego były składane zamówienia na okrągłą sume 20 000 zł : ( do znalezienie nr IMEI co za tym idzie innych numerów które były używane w telefonie złdzieja, wziąć biling tych numerów i na tej podstawie dojść do tego przestępcy. Mam nadzieje ze coś zdziałam bo funkcjonuje dopiero 2 lata na rynku i 20 000 to spora sumka ...

Witaj. slyszalem np cos takiego ze jak sie kupi tel na gieldzie z którego zostalo wykonane połaczenie np. na policje np. o podlozonej bombie to potrafia znalezc nawet pod ziemia a jak i nawet jak zmienisz nr tel. niewiadomo czy koles ktory ukradł tobie tel niezmienil numeru imei. zglos sprawe na policje i do operatora powiedz co sie stalo i co ukradli a moze sie zlituja. Policja potrafi namierzyc tel z dokladnoscia do 1 metra. to to wiem.

Oczywiście że można namierzyć
przez odpowiednie służby nie ma problemu

Powrót