Czy jest możliwe odroczenie albo zniesienie wyroku do odsiad

• Autor wątku Autor wątku mircis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mircis

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam !

Ja piszę o poradę Państwa w sprawie mojego sąsiada. Za "znęcanie fizyczne i psychiczne " nad żoną, mając wcześniej dwa wyroki w zawieszeniu został on w końcu skazany do odsiadki na rok czasu. Alkohol spowodował w jego zdrowiu psychicznym ogromne spustoszenia. Tym bardziej, że w chwili obecnej jest również na drodze postępowania rozwodowego oraz eksmisji. Koniec końców znalazł się w szpitalu psychiatrycznym z powodów depresyjnych włącznie z próbą targnięcia się na własne życie. Moje pytanie polega na tym, czy w chwili obecnej jego fatalnego stanu zdrowia, które może się skończyć tragedią jest szansa odroczenia wyroku lub nawet możliwości nieodbywania kary więziennej lub jakiejś zastępczej kary. Bardzo proszę o poradę.

Mirek

Raczej wątpię żeby sąd zawiesił ten wyrok ale jest to możliwe jak i również odroczenie wykonania kary pozb. wolności ze względu na stan zdrowia.
Jeśli popełnił przestępstwo w okresie próby to być może zostanie mu odwieszony poprzedni wyrok albo nawet oba jeśli nie minął jeszcze okres próby z obu wyroków w zawieszeniu.

Powrót