czy jest możliwość zasiedzenia?

• Autor wątku Autor wątku Zielona_26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

Zielona_26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Nie wiem gdzie już mam szukać pomocy.Chodzi o moich rodziców. Ojciec pomagał rodzicom swoim na gospodarce. Postanowili, że przeprowadzą się do miasta. Sprzedawali dobytek aby kupować materiały na budowę domu.Dom został wybudowany.Oprócz domu był też budynek gospodarczy(na wynajem), garaż.Dziadkowie zamieszkali "na górze" domku a moi rodzice z dziećmi na dole. To było ok 1979 roku(data zameldowania taty w dowodzie na pobyt stały).Wszystko było ok, dziadkowie obiecali memu ojcu, ze to wszystko będzie jego(reszta rodzeństwa taty rozjechała się po całym świecie).Latka mijają, Ojciec mój dokłada się do remontów, opału, podatku.Niestety nie można tego udowodnić bo dawał na "rękę" mamusi, która dostawała na swoje imię i nazwisko dokumenty, faktury. wszystko jest ładnie,dopóki nie przyjeżdza siostra ojca i w (chyba) 2001 roku dziadkowie aktem notarialnym w formie darowizny przepisują wszystko na nią. W zeszłym roku podała nas do sądu o eksmisję.Sprawa została zamknięta-mieliśmy się dogadać, ale nic z tego.Zawsze rozmowa kończy sie wielka kłótnią. Czy jest możliwość zasiedzenia przez moich rodziców?Lub coś innego.Ja całkiem jestem zielona w tych przepisach.Proszę o odpowiedzi iz góry dziękuję za wszelkie rady

Wnioskując z Twojego opisu sytuacji domu zasiedzieć się nie da (ojciec musiałby 30 lat władać nieruchomością).

Powrót