czy jest ratunek na postanowienie prokuratora

• Autor wątku Autor wątku gosiama
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gosiama

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
jestem oskarzona w postepowaniu przygotowawczym przez prokuratora o zniszczenie mienia o wartosci 700 zł, a scislej oskarzenie skierowal moj ojciec w akcie zemsty za inne sprawy ze stopy cywilnej. Prokurator opiera sie na zeznaniu swiadka - kochanki ojca i na tej podatwie zbudowal dwa oskarzenia, jedno do mojej matki jedno dla mnie.
Matka jest rowniez wspolwlascicielem domu z ojcem, rzekomo do ktorego weszlismy wybijajac okno, stad ta kwota 700 zl.Ale oczywiscie sa to nieprawdziwe oskrazenia, gdyz ojciec sam wybil szybe i oskarzyl nas, gdyz czesto wchodzilismy do domu oknami,bo mimo ze sad orzekl w stosunku do matki przwrocenie posiadania, gyz ojciec co chwile zamki wymienial to nadal nas nie wpuszcza do domu. We wrzesniu 2008 dostalam 1. wezwanie na policje, jednak widniala data stawienia przeterminowana, zadz. na komisariat z pytaniem w jakiej sprawie, ale nie powiedziano mi i zaznaczylam ze wyjezdzam za granice, policjant nic nie mowi tylko ze to moja sprawa, gdzie jade i po co, w grudniu dostalam kolejne wezwanie, ale nie na adres zameldowania tylko na adres gdzie mieszka moja matka, listu nie odberala matka bo nie miala pelnomocnictwa.Jednak ja z zagranicy wyslalam oswiadczenie w tej sprwie i ze sie nie przyznaje poleconym na komisariat z adresem gdzie przebywam zagranica, gdyz tu mieszka moj maz. Na tej podstawie prokurator zawiesil sprawe w stosunku do mnie i wydal zatrzymanie paszportu i zakaz opuszczania kraju, na szczescie prokurator wyslal papiery na moj adres zameldowania i kuzynka mi to odebrala i zdazylam sie odowalc do sadu ale sprawa czeka od stycznia 2009. Czy ktos moze mi pomoc, co mam w tej sprawie zrobic, w PL nie mam gdzie mieszkac, nie mam pracy a z mezem mamy kredyty, mamy male dzieco i nie stac mnie na przyjazdy do PL.?Moja matka byla juz 7 razy wzywana w tej sprawie. ??

Ostatnia edycja:
do oszacowania straty wynajal biegłego..

Powrót