Czy kamizelka odblaskowa w samochodzie jest obowiązkowa ?

• Autor wątku Autor wątku Dsad
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dsad

Użytkownik
Odpowiedzi
190
Czy kamizelka odblaskowa w samochodzie jest obowiązkowa ?
Rożnie slyszalem opinie .. moim skromnym zdaniem nie... chyba że bylbym zawodowym kierowcą.

Ale czekam na powtierdzenie

p.s. jesli nie tutaj to przepraszam

[cytat="Monika R":ensh7c37]tak jest obowiazkowa :wow:[/cytat:ensh7c37]
Eh... chyba nie jeste... znalezlem artykol z tego roku ... gdzie sie wypowiada zim z polciji... i u nas podobno nawet apteczka nie jest obowiazkowa... jest tylko zalecana

obowiazkowa jest gasnica i trojkat heheheh

jesli Pan wie lepiej to po co Pan pyta? ja za brak kamizelki zapłaciłam mandat ale to juz Pan wie lepiej pozdrawiam

[cytat="Monika R":3fydahzi]jesli Pan wie lepiej to po co Pan pyta? ja za brak kamizelki zapłaciłam mandat ale to juz Pan wie lepiej pozdrawiam[/cytat:3fydahzi]
Drazylem i znalazlem

No bardzo dziwne.... To dlaczego podczas przegladu nie potrzebna jest kamizelka... tylko trojkat i gasnica ???
Swiezy artykół=>

[url="http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-57492.html"]http://www.kurierlubelski.pl/module-dzi ... 57492.html[/url]

2 akapit
Otóż samochód zarejestrowany w Polsce musi być wyposażony tylko w gaśnicę i trójkąt ostrzegawczy. Z kolei w innych krajach wymagane są kamizelka odblaskowa i apteczka pierwszej pomocy z określonym wyposażeniem. Czy wyjeżdżając za granicę, musimy mieć to dodatkowe wyposażenie?

jak byłam na słowacji samochodem to wymagali nawet 2 kamizelek odblaskowych wiec :?: nie bede sie sprzeczac ja zapłaciłam mandat a na słowacji musielismy miec dwie

[cytat="Monika R":3m3sw20n]jak byłam na słowacji samochodem to wymagali nawet 2 kamizelek odblaskowych wiec :?: nie bede sie sprzeczac ja zapłaciłam mandat a na słowacji musielismy miec dwie[/cytat:3m3sw20n]
ja nie pytem o inne kraje tylko o Polske....
tak wiem ze na slowacji sa wymagane dwie bo ktos mi o tym wspominal
i ciekawostka.. ukraicy wymagaja chomologacji na LPG czy czegos takiego.... a jak nie masz to sobie wypisz sobie sam i podbij zwykla moneta i tez przejdzie :P - autentyk z zeszlego roku

[cytat="Dsad":32tcagjy]
i ciekawostka.. ukraicy wymagaja chomologacji na LPG czy czegos takiego.... a jak nie masz to sobie wypisz sobie sam i podbij zwykla moneta i tez przejdzie :P - autentyk z zeszlego roku[/cytat:32tcagjy]
:brawo: dobre :brawo: a w Polsce zapłaciłam mandat i odtej pory zawsze mam kamizelke i apteczke :wow:

Średnio dobre.
Natomiast mi się zawsze wydawało, że nie jest obow. kamizelka. Ale skoro Monika zapłaciła mandat, to musiało coś się zmienić w tej kwestii.

podobno nie dawno to weszło ze musibyc ja tez zawsze myslałam ze nie jest :ooo:

Powrót