Czy klient ma prawo zwrotu rzeczy uzywanej nabytej droga licytacji od osoby fizycznej

• Autor wątku Autor wątku munecabrava
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

munecabrava

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam . Interesuje mnie kwestia zwrotu lub reklamacji towaru nabytego na licytacji od osoby fizycznej .
Klient zakupil bluze sportowa ktora byla opisana ze jest uzywana i posiada normalne oznaki noszenia . Cena za jaka kupil byla adekwatna wartosci danej bluzy uzywanej
Po czym po otrzymaniu towaru straszy mnie sadem i innymi urzedami skarbowymi a takze straza celana ze winien jestem przyjac towar spowrotem i zwrocic mu pieniadze bo uznal ze jest za bardzo uzywana i smierdzi mu dymem papierosowym i wymysla tysiace powodów i zada zwrotu .
Z tego co mi wiadomo ubranie bylo wyslane w normalnym staniue nie posiada zadnych pekniec przetarc ani zapocen itp . Bylo normalnie jedynie noszone w nalezyty sposob , nie uwazam tez by smierdzialo mialo jakiekolwiek wady fizyczne
Prawo o rekojmi dopuszcza reklamacje ale nie zwroty natomiast tu prawo rekojmi nie podlega bo bluza nie posiadala zadnych wad to napisal iz pachnie zwierzetami cytuje " jakims psem lub zwierzeciem lub papierosami " .
Prosze o pomoc w tej sytuacji ?

czy towar nabyty droga licytacji jako uzywany podlega zwrotu lub reklamacji

Rękojmia obowiązuje. Jeśli jest wada, może od umowy odstąpić lub możesz naprawić. Jeśli wady nie ma, możesz skutecznie roszczenie oddalić.

Powrót