Czy komornik może ? ( szczegóły w środku )

• Autor wątku Autor wątku dinocco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dinocco

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów

Chciałbym się zapytać o taka sytuacje w której komornik zajmuje już część wynagrodzenia dłużnikowi i teraz ten sam komornik w innej sprawie

Wygląda to tak:

Komornik X zajmuje konto dłużnikowi i pobiera regularnie cześć wynagrodzenia , która jest przekazywana na jego konto

Ten sam komornik X w innej sprawie dot. tego samego dłużnika wysyła pismo o egzekucji z majątku i wymienia sprzęty użytku domowego, chciałem się zapytać czy to normalne ? Nie dość, ze zabiera tyle pieniedzy to jeszcze chcialby podstawowe sprzety ? Co w takiej sytuacji nalezaloby zrobic?

Pozdrawiam i dziekuje za jakakolwiek odp.

Wiesz co to jest egzekucja - przymus i ostateczność. Za spłatę długów nie odpowiadasz jedynie środkami z wynagrodzenia/rachunku bankowego a całym posiadanym majątkiem.

Ten sam komornik X w innej sprawie dot. tego samego dłużnika wysyła pismo o egzekucji z majątku i wymienia sprzęty użytku domowego, chciałem się zapytać czy to normalne ?
Tak, całkiem normalne.

Co w takiej sytuacji nalezaloby zrobic?
Jeżeli długi są rzeczywiste - pozostaje tylko spłacić.

dinocco napisał:
jeszcze chcialby podstawowe sprzety ?

Wolne od zajęcia są przedmioty wymienione w 829 kpc. Sama spotkałam się z sytuacją, gdzie komornik licytował przetwory w słoikach (jakieś kompoty, ogórki kiszone itp) po jakieś niewiele ponad 3 zł/szt. Nie żartuję.

212121gość napisał:
Sama spotkałam się z sytuacją, gdzie komornik licytował przetwory w słoikach (jakieś kompoty, ogórki kiszone itp) po jakieś niewiele ponad 3 zł/szt. Nie żartuję.
Tak ?
Byli chętni na kupno ?

Tego nie wiem, bo nie byłam przy licytacji ani nie śledziłam już dalej tej sprawy.

Byli chętni na kupno ?
Nie doszło do licytacji, komornik nie dała rady okazać się dokumentami sanepidu na sprzedaż żywności własnej roboty. Z tego co pamiętam.

Powrót