Czy komornik-windykator może ściągnąć alimenty

• Autor wątku Autor wątku annar86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

annar86

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam Wszystkim mam ogromną prośbę czy ktoś orientuje się czy komornik-windykator może mi zająć alimenty na dzieci? Komornik zablokował mi konto bankowe na które wpływają mi alimenty na córkę i rodzinne czy on może mi to zabrać i czy naprawde komornik może mi zabrać z domu nawet ciuchy?? jeżeli próbuję iść na ugodę ?:(:(:( pomóżcie Proszę

Nie ma instytucji komornika-windykatora.

Komornik lub Windykator jeżeli komuś lepiej się czyta
w piśmie które mi wysłał pisze że może zająć wszystko co mam a ja utrzymuję się z 2 dzieci z alimentów i zarobku na pół etatu ..
nie wiem na ugode od grudnia nie dostałam żadnego pisma a teraz nagle żajęcie wszystkiego co mam

To bardzo ważne droga Pani.
Komornik to funkcjonariusz publiczny i w żadnym piśmie nie pisze, że zajmuje wszystko co Pani ma.
Windykator to natomiast zupełnie inna para kaloszy a działania windykatorów wymykają się b.często spod jakichkolwiek przepisów...dlatego to z kim mamy do czynienia ma fundamentalne znaczenie.
Kwestia estetyczna...to już sprawa drugorzędna.

Wiec jest napisane komornik sądowy a dokładniej Presco Investments
czzy w takim razie ma prawo mnie dokładnie straszyć że wejdzie na mieszkanie i zabierze wszystko?
Bo włąśnie tak wyglądała moja rozmowa z tym panem zero ugody i porozumienia pomimo iż sam nie odpowiadał na maile i pisma któe do niego pisałam

Powrót