Czy ktoś mógłby mi pomóc w rozwiązaniu kazusu

• Autor wątku Autor wątku MagdalenaPodraza
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MagdalenaPodraza

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Cześć!Mam ogromną prośbę do bywalców tego forum. Czy ktoś mógłby mi pomóc w rozwiązaniu kazusu z prawa międzynarodowego? Jego treść jest następująca..
W Burgundii (członek ONZ) łamane są prawa człowieka. Państwo to zanjduje się w skrajnej nędzy, który pogłębia jeszcze trwająca wojna domowa, a starcia zbrojne pomiędzy ugrupowaniami walczącymi o władzę powodują poważne cierpienia ludności cywilnej. W taj sytuacji wymiar sprawiedliwości Burgundii praktycznie nie funkcjonuje i prawa osób fizycznych wielokrotnie są łamane.
1) Czy można wykluczyć Burgundię na tej podstawie z ONZ?
2) Kto może to zrobić?
3) Czy można na tej podstawie zawiesić państwo w prawach członka ONZ?
4) Kto może podjąć decyzję o zawieszeniu w prawach czlonka?
5) Jakie sankcje można zastosować wobec Burgundii w celu zmuszenia jej do przestrzegania praw człowieka?

Z góry DZIĘKUJĘ za pomoc :)

Przepraszam bardzo ale wydaje mi się, ze to nie jest strona która pomaga w napisaniu kazusu bo Pani musi zaliczyć przedmiot i ten post w tym momencie jest nie na miejscu. Bo nikt nie będzie za Panią rozwiązywał zadania. W dzisiejszych czasach jest takie cos jak internet więc prosze sobie poszukać , a jak nie w internecie to w bibliotece ., do której ma każdy dostęp.

A na koniec zastanów się gdzie leży Burgundia ...... I lepiej zacznij sie uczyc.

Powrót