Czy ktoś może pomóc walka z komornikiem

• Autor wątku Autor wątku Bezsil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Bezsil napisał:
Wiesz, jak setki innych osób jestem z tego "prawa" Zielona. Gdybym wiedziała to by to forum pewnie mi nie było potrzebne.
Można być zielonym z prawa, ale nie z logiki i myślenia. Skoro było ci wiadome o egzekucji, to na wyczerpanie kwoty wolnej najprawdopodobniej było ci potrzebne kilka miesięcy (chyba że na koncie znajdowało się z 11 tys. zł, to wtedy sprawy dzieją się szybko) zatem miałaś wystarczająco dużo czasu aby podjąć ku temu kroki zabezpieczające.

Więc tak: komornik podała 4ch wierzycieli. Po sprawdzeniu z pismem z przed dwoma laty nie zgadza mi się ilość banków które dostał na rozliczeniu, brakuje mi jednego banku , czy mogła nie podać wszystkich wierzycieli by po dogadaniu się z tymi czteroma wierzycielami mogła dalej zajmować jego konto!???
Druga sprawa, zauważyłam że w kilka miesięcy brakuje wpłat na konta wierzycieli czyli nie było nic spłacane i co mam przez to rozumieć?

Bezsil napisał:
Więc tak: komornik podała 4ch wierzycieli. Po sprawdzeniu z pismem z przed dwoma laty nie zgadza mi się ilość banków które dostał na rozliczeniu, brakuje mi jednego banku , czy mogła nie podać wszystkich wierzycieli by po dogadaniu się z tymi czteroma wierzycielami mogła dalej zajmować jego konto!???
Druga sprawa, zauważyłam że w kilka miesięcy brakuje wpłat na konta wierzycieli czyli nie było nic spłacane i co mam przez to rozumieć?

Doszukujesz się na siłę jakiegoś podstępu komornika, zamiast szukać racjonalnych wyjaśnień. Trudno jest ci udzielić informacji, bez wglądu do akt. Może jeden bank umorzył sprawę u komornika, może została umorzona z mocy prawa, może jeden bank jest u innego komornika, może nastąpił zbieg i dlatego środki nie były przekazywane przez pewien okres, może bank nie potrącał przez pewien okres z jakiegoś powodu. Można tak sobie gdybać, albo po prostu zapytać komornika co się stało.

Powrót