T
tajemnica
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Chciałbym stworzyć stronę internetową prowadzoną w formie bloga w której publikował bym informacje o innych stronach www.
Podsumowywując chce pisać o innych stronach, o tym co można na nich znaleść itd.
Oto przykład :
Dziś moim oczom ukazała się strona www. JAKAŚSTRONA. pl
Strone tą odwiedziłem dnia .... ,
Na stronie znaleść można : wiadomości sportowe, wiadomości ze świata, itd. itd.
Na stronie głównej dostępne jest 30 obrazków poświęconych tematyce ...
oraz wyszukiwarka
Serwis udostępnia także możliwośc pozostawiania komentarzy oraz pogode
Stronę można obejrzeć pod adresem www. JAKAŚSTRONA. pl
-------------------
Czy tego rodzaju informacje godzą w jakiś sposób w autora strony www. JAKAŚSTRONA. pl ?
Czy do każdego wpisu powinienem posiadać osobną zgodę autora strony o której będe pisał ?
Czy nie jest to konieczne i wystarczy jedynie wstawienie możliwości usuwania informacji na temat tej strony.
Kolejne pytanie czy wstawienie obrazka będącego screenem strony www. JAKAŚSTRONA. pl jest legalne czy na takie coś również powinienem mieć zgode ?
Ps. Nie mam zamiaru kopiować żadnych treści z powyższej strony
Podsumowywując chce pisać o innych stronach, o tym co można na nich znaleść itd.
Oto przykład :
Dziś moim oczom ukazała się strona www. JAKAŚSTRONA. pl
Strone tą odwiedziłem dnia .... ,
Na stronie znaleść można : wiadomości sportowe, wiadomości ze świata, itd. itd.
Na stronie głównej dostępne jest 30 obrazków poświęconych tematyce ...
oraz wyszukiwarka
Serwis udostępnia także możliwośc pozostawiania komentarzy oraz pogode
Stronę można obejrzeć pod adresem www. JAKAŚSTRONA. pl
-------------------
Czy tego rodzaju informacje godzą w jakiś sposób w autora strony www. JAKAŚSTRONA. pl ?
Czy do każdego wpisu powinienem posiadać osobną zgodę autora strony o której będe pisał ?
Czy nie jest to konieczne i wystarczy jedynie wstawienie możliwości usuwania informacji na temat tej strony.
Kolejne pytanie czy wstawienie obrazka będącego screenem strony www. JAKAŚSTRONA. pl jest legalne czy na takie coś również powinienem mieć zgode ?
Ps. Nie mam zamiaru kopiować żadnych treści z powyższej strony
Ostatnia edycja: