Czy mam szanse na niestawiennitwo do ZK?

• Autor wątku Autor wątku szpiku15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

szpiku15

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam, mam bilet z do Z.K na 30 pazdziernika, pisalem o dozor elektroniczny, tego samego dnia do mnie dzwonili, i pisalem o odroczenie do czasu czy sad wyrazi zgode. Dzisiaj byla babeczka ze sluzby wieziennej, sprawdzala warunki, wszystko jest okej, zasiegi sie zgadzaja, powiedziala ze do sadu jeszcze dzisiaj ona raport wysle. Mam na 30 pazdziernika bilet, i pytanie brzmi czy Sad sie wyrobi do wtorkuz decyzja? wiem ze nikt ie jest wrozka, ale jak myslicie? stawiac mi sie do kicia nie widzi, fakt faktem to tylko 3 miechy, ale nie widzi mi sie to.

Był już wywiad kuratora? Kiedy złożyłeś wniosek o SDE?

Z zadnym kuratorem sie nie widzialem, wniosek o SDE wyslalem w ubiegłym tygodniu w czwartek, w Piatek juz otrzymali, i dzwonili do mnie że odroczenie do czasu podjecia decyzji przez sad jak najszybciej zlozyc do rejonowego, i tak tez zrobilem. Bo wyslalem do penitencjarnego, dobrze ze mnie o tym powiadomili.

o odroczenie zanioslem osobiscie, i gosc powiedzial ze juz beda to mieli za 15 minut.

pytalem tez tej babki ze sluzby wieziennej co byla dzisiaj co srpawdzala czy sa te zasiegi itd, powiedziala ze oni szybko dzialaja. Ale czytałem gdzies ze Sad ma miesiac na rozpatrzenie :rolleyes: nie wiem czy to prawda.

Jaki konkretnie wniosek złożyłeś w sądzie rejonowym?

Wiesz, że wniosek o odroczenie wykonania kary musisz opłacić?

Sędzia w wydziale oczywiście może otrzymać szybko Twój wniosek ale nie oznacza to, że masz się nie stawić do ZK - termin jest obowiązujący aż do decyzji sędziego.

wniosek o wstrzymanie wykonania kary do czasu rozpoznania wniosku o dozór elektroniczny, nic nie płaciłem.

Wniosek prawidłowy i bezpłatny. Wypada życzyć powodzenia, choć bez wstrzymania wykonania kary sąd zapewne nie zdąży podjąć decyzji czy przyznać Ci możliwość odbycia kary w systemie SDE. Strasznie późno się zebrałeś by powalczyć o "wolność".

nie wiem, moze zadzwonic do penitencjarnego w piatek albo w poniedzialek i isc do rejonowego spytac sie co z tym wnioskiem?

W penitencjarnym niewiele przyspieszysz, ale warto się zjawiać w sądzie rejonowym by tam sędzia rozpatrzył wniosek. Mam nadzieję, że dołączyłeś kopię wniosku o SDE.

myslalem ze wniosek sklada sie dopiero jak przyjdzie bilet do Z.K, jeszcze listonoszka przyniosla powtorne awizo, tydzien czasu lezalo na poczcie, 7 dni straconych. Ale juz moze cos zaczeli dzialac skoro byla babka dzisiaj ze sluzby wieziennej, byla zobaczyc czy jest ten zasieg itd. Pismo o SDE otrzymali w piatek, w piatek juz dzwonila z sadu, zeby zlozyc wniosek do rejonowego do rozpoznania wniosku, bo zalaczylem wszystko w jednym liscie, i w piatek tez dzwonila ta ze sluzby ze moze byc we wtorek, i była.

wlasnie nie mialem zielonego pojecia zeby to zrobic, i nie dolaczylem kserokopii. Aj tam

Organ dozorujący, a nie służba więzienna pojawia się by stwierdzić techniczne warunki. To nic nie znaczy, zwykle bardzo szybko reagują na zlecenie z sądu.

Kopię wniosku o SDE donieś. Sędzia nie może mieć wątpliwości, że taki złożyłeś a wiara w to, że będzie chciał sam sprawdzić jest wiarą naiwną.

kopii nie mam bo wyslalem, napisac jeszcze raz i doniesc im to ? dzieki stary za dobre rady, bardzo chetnie bym Ci sie odwdzieczyl tylko nie wiem jak. Mam jakies szanse tak szczerze zeby nie isc siedziec?

Dzieki stary za dobre rady, bardzo chetnie bym Ci sie odwdzieczyl tylko nie mam jak, kopii nie mam bo juz to wyslalem, to nic nie zmieni raczej jak napisze jeszcze raz, mam jakies szanse w ogóle zeby nie isc siedziec? co robic, do sadu codziennie chodzic i pytac sie w biurze podawczym tam gdzie składałem wniosek czy sedzia rozpatrzyl?

cos jeszcze moge zrobic oprocz chodzenia do sadu z zapytaniem czy sad rozpatrzyl wniosek?

Czy jak sie nie stawie to Sad odrzuci wniosek o SDE ? bo na pewno troche minie zanim Sad wyda nakaz doprowadzenia.

Powrót